Зміст
- Як приготувати квас з родзинками і м’ятою
- Як приготувати яблучний квас в домашніх умовах
- Відео: як приготувати квас з сухої суміші
- Як зробити домашній український квас з корицею
- Як зробити квас з аличі та родзинок
Як приготувати квас з родзинками і м’ятою
- Дріжджі розведіть у склянці теплої кип’яченої води.
- Потім вилийте суміш у підготовлену бутель, додайте підсмажений буханець, нарізаний невеликими шматочками, і цукор.
- Банку прикрийте марлею і залиште при кімнатній температурі на кілька днів.
- Коли квас дозріє, процідіть його.
Для приготування домашнього квасу пропорції інгредієнтів розраховані на 1,5 літра. Щоб зробити більше, збільште співвідношення до відповідної кількості раз.
Складові
- М’ята – 50 г
- Ізюм – 2 ст. Ложки
- Житній буханець ( «Бородинський») – 200 г
- Сухі дріжджі – 10 г
- Цукор -100 грам
- Вода – 1,5 літра
Як зробити закваску для домашнього квасу.
- Наріжте буханець кубиками і підсушіть їх у духовці. Слідкуйте щоб не підгоріли, інакше напій буде гірчити.
- Залийте сухарі окропом і залиште на 4 години. За цей час суміш остудити і настоїться.
- Процідіть через сито. (М-м, житній аромат так і лоскоче ніс!).
- Додайте у відвар дріжджі, цукор і екстракт м’яти (50 г листя залийте 100 г окропу). Перемішайте.
- Перелийте суміш в посуд, в якій вона буде бродити (каструля, банку) і прикрийте марлею або кришкою, щоб сусло «дихало».
- Залиште для бродіння на 4-5 днів у теплому місці (20-25 ° C) без протягів.
- Коли вистоїть добу, додайте родзинки.
- Через дві доби бродіння можете поставити квас у холодильник. Ферментація сповільниться, але напій все одно «дійде» до кондиції. Буде холодненьким.
У цього квасу незвично насичений смак. Створюється враження, ніби м’ята дає додатковий холод. Освіжає краще, ніж мохіто.
Для приготування квасу домашнього беріть банку або каструлю побільше. При бродінні сусло насичується газами і може піднятися вище краю. Прикривайте банку нещільно, щоб виходили зайві гази. Якщо взагалі не закривати, ферментація сповільнюється.
Як приготувати яблучний квас в домашніх умовах
Принцип приготування такий же, як з м’ятою і родзинками. Тільки напій довше не скисає.
Складові
- Яблука або сушка – 200 г
- Окріп – 1,5 літра
- Цукор -100 грам
- Сухі дріжджі – 10 г
- Лимон – 1 шт.
Як поставити квас.
- Висипати в посудину сушені або свіжі яблука, порізані дольками. Сорт не має значення.
- Залийте окропом і дайте настоятися 2-3 години, щоб вода охолола, а яблука віддали свій аромат.
- Процідіть і додайте 50 г цукру, сухі дріжджі і сік, видавлений з лимона. Напій вийде з приємною кислинкою.
Відео: як приготувати квас з сухої суміші
Щоб не тиснути лимон руками, скористайтеся кухонним комбайном. Насадка віджиму для цитрусових видавлює сік до останньої краплі, залишаючи мінімум відходів.
- Перемішайте і залиште суміш для бродіння на 3-4 години в теплому місці.
- Коли з’являться бульбашки, додайте 50 г цукру. Дайте добу постояти.
- Прокип’ятіть сусло, щоб зупинити бродіння. Кип’ятіть поки з’явиться біла пінка, здіймається в шапку.
- Остудіть і процідіть.
Домашній квас виходить сильним і освіжає з першого ковтка.
Як зробити домашній український квас з корицею
Цей напій виходить світлим, але якщо хочете потаємні, половину цукру з рецепта підсмажте на сковороді, поки не порижеет.
Складові
- Шматочки українського буханкаа – 200 г
- Кориця – 10 г
- Вода – 1,5 літра
- Сухі дріжджі – 10 г
- Цукор -100 грам
Як приготувати закваску для квасу домашнього.
- Поріжте буханець на шматочки і підсушіть в духовці.
- Покладаючи сухарики в ємність, додайте корицю і залийте окропом. Дайте настоятися 3-4 години, щоб «натягнув» запаху.
- Висипати дріжджі в теплий настій, додайте 2 ст. Ложки цукру і перемішайте.
- Дайте заквасці «побродити» 3-4 дня в теплому місці.
- Додайте в сусло 75 грам цукру і перемішайте.
- Прокип’ятіть суміш, що не проціджуючи, поки не з’явиться шапка з піни. Буханець збагатить вариво своїм ароматом.
- Потім остудіть і процідіть.
У напою м’який смак з легким відтінком кислинки, як у яблучного пирога з корицею. Чудово втамовує спрагу в спеку.
Ідеально готувати домашній квас в емальованому або скляному каструлі або банку. Алюмінієвий посуд окислюється і надає напою металевий присмак.
Як зробити квас з аличі та родзинок
Алича багата вітамінами і мінералами, тому квас на її основі зміцнює організм. Вітамінізований напій, подібно кефіру, очищає кишечник, підтримуючи корисну флору.
Складові
- Алича – 0,5 кг
- Окріп – 1,5 літра
- Сухі дріжджі – 10 г
- Ізюм – 1 столова ложка
- Цукор -100 грам
Ступінь зрілості плодів визначають по хвостику: у не дозрілої аличі він зелений і щільно прикріплений, у стиглих – легко відривається. Якщо купили зелену аличу, викладіть її на підвіконня на 3-4 дні. Під сонячним світлом вона «дійде».
Як приготувати домашній квас.
- Очистіть аличу від кісточок і подрібніть в блендері в крупно посічену масу.
У блендера кілька швидкостей. Для оптимального подрібнення вибирайте підходящу. Функція «Турбо» прискорить процес – девайс за лічені секунди впорається із завданням.
- Висипати ягоди в каструлю з окропом і проваріть, довівши до кипіння.
- Розмішайте 2 неповних склянки цукру в окропі.
- Поки відвар остигає до кімнатної температури (20-30 ° C), змішайте дріжджі з цукром (1: 1) і додайте небагато теплої води. Зачекайте 15 хв, щоб почався процес бродіння.
- Додайте в каструлю з відваром і залиште на добу. Потім процідіть і розлийте по пляшках. Нехай вас не лякає різкий запах дріжджів.
- Додайте в ємність з напоєм по 5-10 родзинок. Вони прискорюють бродіння, надають квасу солодкість і різкість.
- Накрийте, але не закривайте пляшки, щоб виходив вуглекислий газ. Ставте їх в прохолодне місце – в льох або в холодильник. Через тиждень напій буде готовий.
Дивіться відео, як легко приготувати квас з чорного буханкаа