Як Приготувати Квас З Сухої Суміші

Зміст

Як приготувати квас з родзинками і м’ятою

  1. Дріжджі розведіть у склянці теплої кип’яченої води.
  2. Потім вилийте суміш у підготовлену бутель, додайте підсмажений буханець, нарізаний невеликими шматочками, і цукор.
  3. Банку прикрийте марлею і залиште при кімнатній температурі на кілька днів.
  4. Коли квас дозріє, процідіть його.

Для приготування домашнього квасу пропорції інгредієнтів розраховані на 1,5 літра. Щоб зробити більше, збільште співвідношення до відповідної кількості раз.

Як Приготувати Квас З Сухої Суміші

Складові

  • М’ята – 50 г
  • Ізюм – 2 ст. Ложки
  • Житній буханець ( «Бородинський») – 200 г
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Цукор -100 грам
  • Вода – 1,5 літра

Як зробити закваску для домашнього квасу.

  • Наріжте буханець кубиками і підсушіть їх у духовці. Слідкуйте щоб не підгоріли, інакше напій буде гірчити.
  • Залийте сухарі окропом і залиште на 4 години. За цей час суміш остудити і настоїться.
  • Процідіть через сито. (М-м, житній аромат так і лоскоче ніс!).
  • Додайте у відвар дріжджі, цукор і екстракт м’яти (50 г листя залийте 100 г окропу). Перемішайте.
  • Перелийте суміш в посуд, в якій вона буде бродити (каструля, банку) і прикрийте марлею або кришкою, щоб сусло «дихало».
  • Залиште для бродіння на 4-5 днів у теплому місці (20-25 ° C) без протягів.
  • Коли вистоїть добу, додайте родзинки.
  • Через дві доби бродіння можете поставити квас у холодильник. Ферментація сповільниться, але напій все одно «дійде» до кондиції. Буде холодненьким.

У цього квасу незвично насичений смак. Створюється враження, ніби м’ята дає додатковий холод. Освіжає краще, ніж мохіто.

Для приготування квасу домашнього беріть банку або каструлю побільше. При бродінні сусло насичується газами і може піднятися вище краю. Прикривайте банку нещільно, щоб виходили зайві гази. Якщо взагалі не закривати, ферментація сповільнюється.

Як приготувати яблучний квас в домашніх умовах

Принцип приготування такий же, як з м’ятою і родзинками. Тільки напій довше не скисає.

Складові

  • Яблука або сушка – 200 г
  • Окріп – 1,5 літра
  • Цукор -100 грам
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Лимон – 1 шт.

Як поставити квас.

  • Висипати в посудину сушені або свіжі яблука, порізані дольками. Сорт не має значення.
  • Залийте окропом і дайте настоятися 2-3 години, щоб вода охолола, а яблука віддали свій аромат.
  • Процідіть і додайте 50 г цукру, сухі дріжджі і сік, видавлений з лимона. Напій вийде з приємною кислинкою.

Відео: як приготувати квас з сухої суміші


Щоб не тиснути лимон руками, скористайтеся кухонним комбайном. Насадка віджиму для цитрусових видавлює сік до останньої краплі, залишаючи мінімум відходів.

  • Перемішайте і залиште суміш для бродіння на 3-4 години в теплому місці.
  • Коли з’являться бульбашки, додайте 50 г цукру. Дайте добу постояти.
  • Прокип’ятіть сусло, щоб зупинити бродіння. Кип’ятіть поки з’явиться біла пінка, здіймається в шапку.
  • Остудіть і процідіть.

Домашній квас виходить сильним і освіжає з першого ковтка.

Як зробити домашній український квас з корицею

Цей напій виходить світлим, але якщо хочете потаємні, половину цукру з рецепта підсмажте на сковороді, поки не порижеет.

Складові

  • Шматочки українського буханкаа – 200 г
  • Кориця – 10 г
  • Вода – 1,5 літра
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Цукор -100 грам

Як приготувати закваску для квасу домашнього.

  • Поріжте буханець на шматочки і підсушіть в духовці.
  • Покладаючи сухарики в ємність, додайте корицю і залийте окропом. Дайте настоятися 3-4 години, щоб «натягнув» запаху.
  • Висипати дріжджі в теплий настій, додайте 2 ст. Ложки цукру і перемішайте.
  • Дайте заквасці «побродити» 3-4 дня в теплому місці.
  • Додайте в сусло 75 грам цукру і перемішайте.
  • Прокип’ятіть суміш, що не проціджуючи, поки не з’явиться шапка з піни. Буханець збагатить вариво своїм ароматом.
  • Потім остудіть і процідіть.

У напою м’який смак з легким відтінком кислинки, як у яблучного пирога з корицею. Чудово втамовує спрагу в спеку.

Ідеально готувати домашній квас в емальованому або скляному каструлі або банку. Алюмінієвий посуд окислюється і надає напою металевий присмак.

Як зробити квас з аличі та родзинок

Алича багата вітамінами і мінералами, тому квас на її основі зміцнює організм. Вітамінізований напій, подібно кефіру, очищає кишечник, підтримуючи корисну флору.

Складові

  • Алича – 0,5 кг
  • Окріп – 1,5 літра
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Ізюм – 1 столова ложка
  • Цукор -100 грам

Ступінь зрілості плодів визначають по хвостику: у не дозрілої аличі він зелений і щільно прикріплений, у стиглих – легко відривається. Якщо купили зелену аличу, викладіть її на підвіконня на 3-4 дні. Під сонячним світлом вона «дійде».

Як приготувати домашній квас.

  • Очистіть аличу від кісточок і подрібніть в блендері в крупно посічену масу.

У блендера кілька швидкостей. Для оптимального подрібнення вибирайте підходящу. Функція «Турбо» прискорить процес – девайс за лічені секунди впорається із завданням.

  • Висипати ягоди в каструлю з окропом і проваріть, довівши до кипіння.
  • Розмішайте 2 неповних склянки цукру в окропі.
  • Поки відвар остигає до кімнатної температури (20-30 ° C), змішайте дріжджі з цукром (1: 1) і додайте небагато теплої води. Зачекайте 15 хв, щоб почався процес бродіння.
  • Додайте в каструлю з відваром і залиште на добу. Потім процідіть і розлийте по пляшках. Нехай вас не лякає різкий запах дріжджів.
  • Додайте в ємність з напоєм по 5-10 родзинок. Вони прискорюють бродіння, надають квасу солодкість і різкість.
  • Накрийте, але не закривайте пляшки, щоб виходив вуглекислий газ. Ставте їх в прохолодне місце – в льох або в холодильник. Через тиждень напій буде готовий.

Дивіться відео, як легко приготувати квас з чорного буханкаа