Як Приготувати Вітамінну Суміш Із Сухофруктів

Зміст

Міцний імунітет є основою здоров’я людини. Якщо захисні сили з тих чи інших причин знижуються, то зростає небезпека виникнення захворювань різних органів і систем організму. У число найбільш ефективних засобів для підвищення імунітету входить вітамінна суміш із сухофруктів. Особливо корисні сухі фрукти взимку і навесні, коли організм відчуває нестачу вітамінів. Суміш з сухофруктів можна використовувати для зміцнення імунітету і у дорослої людини, і у дитини.

Чим корисна суміш із сухофруктів

Лікарі і дієтологи рекомендують включати в повсякденний раціон харчування різноманітні сухі фрукти і ягоди, що володіють багатьма корисними властивостями. Будь-які сухофрукти містять в собі різні вітаміни та мікроелементи, мінеральні солі і органічні кислоти, а також клітковину, пектин та інші дуже важливі для нашого організму речовини. До особливо значущим і цінним продуктів відносяться курага, чорнослив і родзинки. Саме ці інгредієнти і включають зазвичай в вітамінну суміш, яку використовують для підвищення імунітету.

Курага

Як Приготувати Вітамінну Суміш Із Сухофруктів

Висушені абрикоси без кісточок містять велику кількість калію, магнію, натрію, заліза і ряд інших мікроелементів. Курага також дуже цінується за наявність вітамінів А, С, Е і групи В. Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти (вітаміну С) сухі абрикоси є найсильнішим природним антиоксидантом. Курага сприяє виведенню з організму токсинів, шлаків і шкідливого холестерину. Регулярне вживання кураги підвищує опірність організму шкідливим бактеріям і вірусам.

Читайте також:  Як побудувати будинок для качок індоуток зимовий

Чорнослив

Слива різних сортів в сушеному вигляді настільки ж корисна, як і курага. У чорносливі містяться вітаміни А, В1, В2, В5, В9, С, Е і К. Цей продукт багатий фосфором, калієм, кальцієм, залізом і іншими мікроелементами. Сушена слива славиться наявністю в своєму складі харчових волокон, необхідних для життєдіяльності людини. Медики радять вживати чорнослив для зміцнення імунітету, нормалізації роботи системи травлення, поліпшення в організмі водно-сольового балансу.

Сухі ягоди винограду, як і інші компоненти вітамінної суміші, теж мають зміцнюють, профілактичними і оздоровлюючими властивостями. Завдяки високому вмісту вітамінів С, К і групи В, а також органічних кислот і всіляких мікроелементів родзинки здатний підвищити імунітет. Виноград в сушеному вигляді є дуже сильним природним антиоксидантом. У число основних достоїнств родзинок входить заспокійливий ефект. Сушений виноград здатний знімати нервозність і дратівливість.

Відео: як приготувати вітамінну суміш із сухофруктів


Мед, лимон і волоські горіхи

Як правило, в вітамінну суміш із сухофруктів, підвищує імунітет, додають мед, свіжий лимон і волоські горіхи. У поєднанні з цими продуктами харчування помітно зростає корисне вплив сухих фруктів на організм людини і його імунну систему. У волоському горісі містяться різні вітаміни, мінерали, амінокислоти, поліненасичені жирні кислоти. До його складу входять фітонциди – біологічно активні речовини, які здатні знищувати в організмі людини шкідливі мікроби.

Читайте також:  Побудувати будинок на ділянці ІЖС

Величезна користь бджолиного меду відома з глибокої давнини. Цей смачний і дуже корисний продукт є природним джерелом життєвих сил, енергії, здоров’я і довголіття. Фахівці стверджують, що мед містить більше 100 речовин і елементів, необхідних для людини. Він складається в основному з простих вуглеводів, які досить швидко і легко засвоюються організмом. Мед славиться своїми антибактеріальними, противірусними та антигістамінними властивостями.

Рецепт приготування суміші

Зазвичай для приготування вітамінного суміші, що підвищує імунітет, сухофрукти беруться в рівній кількості. Однак таке співвідношення інгредієнтів не є строго принциповим. У приготовленої суміші цілком може переважати курага, чорнослив або родзинки. У будь-якому випадку вийде цілющий склад, який буде представляти собою джерело вітамінів і корисних речовин. Суміш на основі сухофруктів, взятих в довільних пропорціях, здатна істотно зміцнити імунну систему.

Для приготування цілющого складу можна взяти:

  • Стакан чорносливу;
  • Стакан кураги;
  • Склянка ізюму;
  • Лимон середніх розмірів;
  • Стакан очищених волоських горіхів;
  • Півсклянки меду.

Перед приготуванням вітамінної суміші необхідно ретельно промити сухофрукти і залити їх теплою водою на 20-30 хвилин. Лимон слід промити, розрізати на кілька часточок, після чого з нього треба видалити всі кісточки. Потім сухофрукти, лимон з цедрою і волоські горіхи пропускають через м’ясорубку або подрібнюють за допомогою блендера. Отриману суміш перемішують (для цієї мети бажано використовувати дерев’яну ложку) і заливають рідким медом.

До складу суміші можна додавати і інші інгредієнти. Цілком доречними виявляться сушений інжир, фініки, сушена хурма. Власники садових ділянок можуть влітку засушити вирощені яблука, груші, чорну смородину, малину. Ці фрукти і ягоди теж мають корисними властивостями. Волоський горіх можна доповнити фундуком, мигдалем, арахісом або лісовим горіхом. Кожен з цих дарів природи містить різні вітаміни і корисні речовини.

Читайте також:  Як Приготувати Суміш Нутрилон 1

Як правильно приймати вітамінну суміш

Готовий склад рекомендується зберігати в скляній банці в холодильнику. Приймати суміш слід перед їжею або в проміжках перед їдою 3 рази на день по одній чайній або десертній ложці. Тим, у кого організм ослаблений після хвороби, можна збільшити денну норму до 4-5 ложок. Не варто вживати суміш після 18 годин. Чорнослив і волоські горіхи вважаються важкуватими продуктами, тому вони повинні перетравитися в шлунку до відходу до сну.

Після того як суміш закінчиться, її можна приготувати знову за тим самим рецептом. Після 2-3 тижнів прийому цього цілющого засобу слід зробити тижневу перерву. Людям з сильно ослабленим імунітетом рекомендований безперервний прийом цілющого складу протягом двох місяців. Потім необхідно зробити перерву на 1 тиждень. Суміш на основі сухофруктів можна давати дитині з 3 років в тому випадку, якщо у нього немає алергічних реакцій на горіхи, сухі фрукти або мед, що містить пилок рослин.