Зміст
- Брускетта – класична закуска італійської кухні
- Брускетта з болгарським перцем
- Брускетта з томатами і базиліком
- Відео: як зробити брускетта будинку
- Брускетта з грушею і прошутто
- Брускетта з інжиром
- Брускетта з баклажанами
Брускетта – класична закуска італійської кухні
Брускетту готують з шинкою-прошутто, помідорами, базиліком, моццареллой, оливками і іншими інгредієнтами. Відмітна особливість цього італійського бутерброда – скибочки буханкаа для нього попередньо обсмажують (наприклад, на грилі або на сковорідці без масла), збризкують оливковим маслом і натирають часником. Д ля приготування брускетти ідеально підходить буханець чіабатта.
Брускетта з болгарським перцем
Складові:
- Підсушена в духовці чіабатта – 1 скибочка
- Соус песто – 2 ч.Л.
- Маринований запечений перець – 3 смужки
- Козій сир – 20 г
- Сіль, мелений перець – за смаком
Рецепт приготування: Намазати буханець соусом песто, зверху розкласти запечений перець. Прикрасити брускетту козячим сиром і приправити за смаком.
Брускетта з томатами і базиліком
Складові:
- Підсушена в духовці чіабатта – 1 скибочка
- Нарізані кубиками помідори – 2 ст.Л.
- Подрібнену зелену базилік – 1 ч.Л.
- Тертий часник – 1 зубчик
- Оливкова олія – 1 ст.Л.
- Сіль, перець – за смаком
- Бальзамічний оцет – кілька крапель
- Сіль, мелений перець – за смаком
Рецепт приготування: Перемішати помідори, базилік, часник, сіль, масло і оцет. Викласти отриману масу на чіабатту і поперчити.
Відео: як зробити брускетта будинку
Брускетта з грушею і прошутто
Складові:
- Підсушена в духовці чіабатта – 1 скибочка
- Горгонзолла – 20 г
- Слайси груші – 3 шт.
- Прошутто – 1-2 скибочки
- Руколла – для прикраси
- Мелений перець – за смаком
Рецепт приготування: На чіабатту викласти нарізану Горгонзолла, відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 3 хвилини, щоб сир розплавився. Зверху розподілити нарізану слайсами грушу і прошутто. Прикрасити руколою і поперчити.
Брускетта з інжиром
Складові:
- Підсушена в духовці чіабатта – 1 скибочка
- М’який козячий сир – 20 г
- Свіжий інжир – 1 шт.
- Прошутто – 1-2 скибочки
- Салат фризі – для прикраси
- Мелений перець – за смаком
Рецепт приготування: Намазати козячим сиром, зверху викласти тонко нарізаний інжир і прошутто. Прикрасити брускетту салатом фрізе і поперчити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Брускетта з баклажанами
Складові:
- Підсушена в духовці чіабатта – 1 скибочка
- Нарізані смажені баклажани – 1 ст.Л.
- Нарізаний маринований запечений перець – 1 ст.Л.
- Нарізані в’ялені помідори – 1 ч.Л.
- Дрібно нарізаний часник – 1 часточка
- Оливкова олія – 1 ст.Л.
- Бальзамічний оцет – кілька крапель
- Сіль, мелений перець – за смаком
Рецепт приготування: : Нарізані дрібними кубиками овочі заправити олією, часником і оцтом. Посолити за смаком. Викласти отриману масу на буханець і посипати меленим перцем.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати піцу на буханкае за 5 хвилин. Ми також ділилися рецептом швидкої піци на кефірі.
Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями і томатним соусом: