Зміст
- Як вибрати плиту
- Яка плита краще
- Відео: як зробити газову плиту для ляльок
- Як вибрати газову плиту з хорошою духовкою
Як вибрати плиту
Практична і безпечна газова плита повинна мати газ-контроль і електророзжіг:
- Якщо полум’я з якоїсь причини згасне, система перекриє подачу блакитного палива;
- Завдяки ЕЛЕКТРОРОЗПАЛ, ви зможете запалювати газ, просто натискаючи кнопку.
Залежно від моделі, біля плити можуть бути дві, чотири або п’ять конфорок.
Добротні моделі відомих брендів (Ardesia, Electrolux, Greta) оснащені експрес-конфоркою «Потрійна корона« Wok »». У ній виходить вогонь одночасно з двох-трьох кіл потужністю 1600-1800 Вт. Конфорка передбачена для нагріву сковорідок «Вок» з заокругленим дном.
Яка плита краще
По-перше, якість плити залежить від матеріалу решітки. Дорозі плити зазвичай комплектують чавунними гратами. Вони важче сталевих і мають темний матовий відтінок. Чавун – відносно тендітний метал, але якщо ви не будете її упускати, решітка з нього прослужить вічно.
Недолік більш дешевих сталевих сіток в тому, що емаль на них з часом обгорає і тріскається. Решітка деформується, каструлі на ній починають хитатися. Готувати стає незручно і небезпечно.
По-друге, має значення матеріал конфорка.
- Шліфування нержавейка – міцна, довговічна. Але на ній видно найменші відбитки і розводи. Сталь погано очищається.
- Емальоване покриття буває різних кольорів і дозволяє підібрати плиту до інтер’єру кухні. За емаллю легко доглядати, на робочій поверхні не залишається розлучень. Але старатися жорсткою губкою не варто, інакше зіпсуєте покриття.
- Стеклокерамика і загартоване скло значно здорожують техніку. Вони виглядають ефектно, але привабливими залишаються недовго. На склі видно найменші розлучення, відбитки і краплі жиру. Хоча доглядати за плитою з такою поверхнею не складно. Другий мінус скла – його крихкість. Якщо упустите на плиту чавунну сковороду, воно може розколотися.
Відео: як зробити газову плиту для ляльок
По-третє, важлива конструкція регуляторів потужності конфорок. Якщо в сім’ї маленькі діти, вибирайте кухонну плиту з регуляторами, які утапливаются. Вони не дозволять відкрити газ простим поворотом.
Як вибрати газову плиту з хорошою духовкою
Як тільки визначитеся з варильною поверхнею, вирішуйте, якою має бути духовка.
- У шафі, що працює на блакитному паливі, складно встановити точну температуру. У ньому мало режимів нагріву і програм управління.
- У комбінованих плитах з електродуховкою простіше підтримувати жар на одному рівні. Камери в них оснащені верхнім і нижнім нагрівом. Випічка виходить ідеальною – пишною, пропечений і рум’яної. Страви – прожаренние, із золотистою скоринкою.
В іншому – внутрішнім оснащенням, товщиною скла дверцят, покриттям стінок камери – газові та електричні духовки схожі.
Чим об’ємніше духову шафу, тим вищі витрати енергії або газу для обігріву камери. Випічка випікається довше.
Якщо стінки духовки заповнені термоизолятором, вона більш безпечна і дозволяє готувати краще. Постукайте по стінках плити: глухий звук вказує, що камера обладнана термоізоляційними пластинами. Вони зберігають тепло всередині і захищають поряд меблі від перегріву і деформації.
- Дверцята плити буває відкривається або виїжджає разом з листами. Висувні напрямні спрощують перевірку страви на готовність.
- Чим більше товщина «віконця», тим менше нагріваються двері.
- «Плюс» – це система блокування дверей від дітей.
- Досконаліше (і дорожче) техніку роблять конвекція, гриль і крутив.
- Таймер важливий, щоб не перетримувати блюдо в духовці. Електронний – більш точний і надійний, ніж механічний.
Духовка швидко брудниться. Щоб спростити собі догляд за нею, важливо знати, з якого покриття зроблені внутрішні стінки шафи.
- Плити середньої цінової категорії оснащені емаллю легкого очищення, що містить графіт або кремній. Вона гладка на дотик, жир з неї легко забирається серветкою. Досить налити воду в деко і включити духовку на півгодини: жир і гар розтопляться.
- За каталітичної емаллю доглядати ще простіше: її взагалі не миють (цього просто не можна робити). Замість цього включають функцію «Піроліз», стінки нагріваються до максимальної температури: жир і бруд згорають в золу. Процес очищення, в середньому, триває більше години і вимагає хорошої витяжки.
Дивіться відеоогляд газової плити Gorenje