Як Зробити Газову Плиту Для Ляльок

Зміст

Як вибрати плиту

Практична і безпечна газова плита повинна мати газ-контроль і електророзжіг:

  • Якщо полум’я з якоїсь причини згасне, система перекриє подачу блакитного палива;
  • Завдяки ЕЛЕКТРОРОЗПАЛ, ви зможете запалювати газ, просто натискаючи кнопку.

Як Зробити Газову Плиту Для Ляльок

Залежно від моделі, біля плити можуть бути дві, чотири або п’ять конфорок.

Добротні моделі відомих брендів (Ardesia, Electrolux, Greta) оснащені експрес-конфоркою «Потрійна корона« Wok »». У ній виходить вогонь одночасно з двох-трьох кіл потужністю 1600-1800 Вт. Конфорка передбачена для нагріву сковорідок «Вок» з заокругленим дном.

Яка плита краще

По-перше, якість плити залежить від матеріалу решітки. Дорозі плити зазвичай комплектують чавунними гратами. Вони важче сталевих і мають темний матовий відтінок. Чавун – відносно тендітний метал, але якщо ви не будете її упускати, решітка з нього прослужить вічно.

Недолік більш дешевих сталевих сіток в тому, що емаль на них з часом обгорає і тріскається. Решітка деформується, каструлі на ній починають хитатися. Готувати стає незручно і небезпечно.

По-друге, має значення матеріал конфорка.

  • Шліфування нержавейка – міцна, довговічна. Але на ній видно найменші відбитки і розводи. Сталь погано очищається.
  • Емальоване покриття буває різних кольорів і дозволяє підібрати плиту до інтер’єру кухні. За емаллю легко доглядати, на робочій поверхні не залишається розлучень. Але старатися жорсткою губкою не варто, інакше зіпсуєте покриття.
  • Стеклокерамика і загартоване скло значно здорожують техніку. Вони виглядають ефектно, але привабливими залишаються недовго. На склі видно найменші розлучення, відбитки і краплі жиру. Хоча доглядати за плитою з такою поверхнею не складно. Другий мінус скла – його крихкість. Якщо упустите на плиту чавунну сковороду, воно може розколотися.

Відео: як зробити газову плиту для ляльок


По-третє, важлива конструкція регуляторів потужності конфорок. Якщо в сім’ї маленькі діти, вибирайте кухонну плиту з регуляторами, які утапливаются. Вони не дозволять відкрити газ простим поворотом.

Як вибрати газову плиту з хорошою духовкою

Як тільки визначитеся з варильною поверхнею, вирішуйте, якою має бути духовка.

  • У шафі, що працює на блакитному паливі, складно встановити точну температуру. У ньому мало режимів нагріву і програм управління.
  • У комбінованих плитах з електродуховкою простіше підтримувати жар на одному рівні. Камери в них оснащені верхнім і нижнім нагрівом. Випічка виходить ідеальною – пишною, пропечений і рум’яної. Страви – прожаренние, із золотистою скоринкою.

В іншому – внутрішнім оснащенням, товщиною скла дверцят, покриттям стінок камери – газові та електричні духовки схожі.

Чим об’ємніше духову шафу, тим вищі витрати енергії або газу для обігріву камери. Випічка випікається довше.

Якщо стінки духовки заповнені термоизолятором, вона більш безпечна і дозволяє готувати краще. Постукайте по стінках плити: глухий звук вказує, що камера обладнана термоізоляційними пластинами. Вони зберігають тепло всередині і захищають поряд меблі від перегріву і деформації.

  • Дверцята плити буває відкривається або виїжджає разом з листами. Висувні напрямні спрощують перевірку страви на готовність.
  • Чим більше товщина «віконця», тим менше нагріваються двері.
  • «Плюс» – це система блокування дверей від дітей.
  • Досконаліше (і дорожче) техніку роблять конвекція, гриль і крутив.
  • Таймер важливий, щоб не перетримувати блюдо в духовці. Електронний – більш точний і надійний, ніж механічний.

Духовка швидко брудниться. Щоб спростити собі догляд за нею, важливо знати, з якого покриття зроблені внутрішні стінки шафи.

  • Плити середньої цінової категорії оснащені емаллю легкого очищення, що містить графіт або кремній. Вона гладка на дотик, жир з неї легко забирається серветкою. Досить налити воду в деко і включити духовку на півгодини: жир і гар розтопляться.
  • За каталітичної емаллю доглядати ще простіше: її взагалі не миють (цього просто не можна робити). Замість цього включають функцію «Піроліз», стінки нагріваються до максимальної температури: жир і бруд згорають в золу. Процес очищення, в середньому, триває більше години і вимагає хорошої витяжки.

Дивіться відеоогляд газової плити Gorenje