Плита hotpoint ariston як включити духовку

Hotpoint ariston плита електрична інструкція духовка

14 сторінок детальних інструкцій і призначених для користувача інструкцій з експлуатації

Покращена випічка

Беручись за випічку дріжджового тіста, краще скористатися функцією вентилятора і нижнього нагріву. Тісто не пересушується, виходить рум’яним не тільки зверху, але і з боків, а час до його готовності значно коротше.

Використання тільки верхнього нагріву без допоміжних елементів в духовках Арістон здійснюється вкрай рідко. Хіба тільки для останніх штрихів під час випічки, готування або рум’янцю панірування. Підключення вентилятора до процесу дозволяє просто скоротити час для цих же операцій.

Згідно з інструкцією до духовки компанії Арістон, кільцевої вентилятор незамінний під час одночасної готування двох або трьох страв. Але єдина умова: експлуатація буде продуктивною, якщо температура, необхідна для готовності їжі, однакова у всіх страв. Духові шафи з подібною функцією гарантують економічність і швидкість готування, що дуже практично при зайнятості сучасних господинь.

плита, hotpoint, ariston, включити, духовка

Кільцевій нагрівач дуже стане в нагоді, якщо готуються:

  • Листкове тісто;
  • Домашні консерви;
  • Сушка фруктів;
  • Рулети;
  • М’ясо з начинкою.

Барбекю або гриль від Арістон використовується не тільки для курки, але сосисок, купати, серця, рибного філе. Ефективний він і тоді, якщо просто потрібно підрум’янити трохи вже готову страву. Як правило, духові шафи цієї компанії оснащені двома випромінювачами різних розмірів. Використовуються вони в залежності про величини порцій.

Арістон належить до виробників, духові шафи яких найбільш затребувані і користуються репутацією мультифункціональних, надійних агрегатів. Досить просто трохи розібратися з їх функціоналом і можна хоч щодня радувати родину різними вишуканими смаколиками, такими як на фото.

Установка

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

Панелі суміжній кухонних меблів повинні бути зроблені з термостійкихматеріалів. Зокрема, дерев’яна клейова облицювання меблів повиннабути стійка до нагрівання до температури в 100 ° С.Відповідно до діючих правил безпеки після установкидуховки повинен бути виключений контакт з деталями, що перебувають під на-напругою. Демонтаж деталей, що забезпечують безпечну роботу обору-нання, повинен виконуватися тільки із застосуванням інструменту.

Устаткування має встановлюватися кваліфікованими особами і в з-ответствии з доданими інструкціями. Виробник не несе відповідальність-ності за неправильну установку, яка може завдати шкоди людям,тваринам або власності.Важливо: перед будь-якими роботами по налагодженню, обслуговуванню і т.П.

Вимкніть духовку від електричної мережі.

Установка вбудованих духовокДля правильної роботи вбудованого обладнання необхідно, щоб мо-дуль кухонних меблів був відповідного розміру.

Для забезпечення належної вентиляції слід зняти задню стінку мо-дуля кухонних меблів. Переважно, щоб духовка спиралася на двабруса або, при установці на суцільне підставу, залиште зазор позаду ду-ховкі не менше 45х560 мм (Рис. 2).

На Рис. 1 наведені раз-заходи установочного місцядуховки під стільницеюабо в колонці кухонної ме-білі.

Кріплення духовки в модулі кухонних меблівКріплення духовки проводиться таким чином (Рис. 4А):1. Помістіть скоби «А» на підставу духовки «В».2. Помістіть петлі «С» на скоби «А». Зокрема, при товщині бічної

Панелі меблів: 16 мм. Петля повинна бути повернута до Вас позначенням товщини(16); 18 мм. Петля повинна бути повернута до Вас стороною без напису; 20 мм. Петлі не використовуються.

Закріпіть скоби і петлі на бічних стінках меблів гвинтами «D».4. Закріпіть духовку в модулі кухонних меблів використовуючи гвинти і пластично-

IX картоплею і т.П.

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

Картоплею і т.П.). Крім того, цей режим можна використовувати для приго-лення жаркого при меншій температурі. Режим дозволяє приготуватим’ясо більш соковитим і ніжним. Також даний режим добре підходить дляприготування риби з використанням меншої кількості приправ, з-зберігаючи таким чином смак і аромат страви. Чудові результати по-Лучано при готуванні овочів (кабачки, баклажани, перець, помідори і т.Д.)і випічці виробів з дріжджового тіста.Крім того, даний режим можна використовувати для швидкого разморажі-вання м’яса, риби і буханкаа при установці температури 80 ° С. Для розморило-живания делікатних продуктів (тортів з морозива, кремових або фрукті-вих тортів і ін.), встановіть термостат в положення 60 ° С або використовуйтециркуляцію холодного повітря, встановивши термостат в положення 0 ° С.

Працюють нижній і круглий нагрівальні елементи і вентилятор. Такакомбінація дозволяє швидко отримати температуру, встановлену термо-статом. Потік гарячого повітря спрямований знизу вгору. В цьому режимі по-требляют велика кількість енергії (2800 Вт).Режим ідеальний для приготування продуктів при високій температурі, на-приклад, піци і великої печені. Одночасно використовуйте лише одиндеко або решітку. Якщо ж необхідно готувати на 2-х листах, в се-редине приготування поміняйте їх місцями.

Працюють верхній центральний нагрівальний елемент і рожен (при на-явності). Надзвичайно висока і спрямоване тепло гриля дозволяє запе-кати поверхню м’яса / жаркого, зберігаючи м’ясо соковитим і м’яким. Гриль осо-ливо рекомендується для приготування страв, що вимагають високоїтемператури поверхні, таких як: біфштекси, телятина, філе, Гамбурзі-ри і т.Д. Див. Також рекомендації з використання гриля в розділі «Прак-тические поради ».Завжди залишайте дверцята духовки прочиненими під час приготов-лення, виключаючи приготування з використанням рожна.

Працюють верхній центральний нагрівальний елемент, вентилятор і вір-тел (при наявності). Направлене теплове випромінювання поєднується з примусове-котельної циркуляцією повітря всередині духовки. Це оберігає поверхнюїжі від пригорання і підсилює проникаючу здатність тепла. Превос-хідні результати виходять при готуванні в цьому режимі шашликів з м’яса

Панськи, телячих відбивних з рисом і т.П. Чудові результати достига-ються при готуванні м’ясних страв, які повинні готуватися повільно і в про-процесі приготування вимагають додавання рідини (наприклад, гуляш, туше-ве м’ясо, м’ясні запіканки). Також режим підходить для випічки,запікання фруктів і приготування страв в закритих формах.Для рівномірного розподілу тепла використовуйте тільки один лист(Або грати). Рівень розташування дека вибирайте в залежностівід необхідності більшого нагріву страви зверху чи знизу.

Працюють вентилятор і задній нагрівальний елемент, що забезпечуєделікатний процес нагріву, тепло рівномірно розподіляється по всійдуховці. Енергоспоживання в цьому режимі складає лише 1600 Вт.Режим ідеальний для випікання і приготування делікатних блюд. Особ-але виробів, які повинні піднятися (дріжджові вироби, бісквіти іт.П.) і для приготування випічки одночасно на 3-х рівнях: наприклад,слойки з кремом, бісквіти, пампушки, швейцарські рулети і невеликі пір-ції запечених овочів і ін.

FAST COOKING (швидке приготування)

Комбінація роботи всіх нагрівальних елементів і вентилятора забезпе-чивает постійне і рівномірний розподіл тепла по всій духовці.Режим особливо рекомендується для швидкого приготування (Не жадаю-ного попереднього розігріву), наприклад для приготування заморили-дені продуктів і напівфабрикатів, а також для приготування «домаш-них »страв. Найкращі результати при приготуванні в цьому режимідосягаються при використанні одного рівня духовки (другого, вважаючи віддна), см. С. 18-19. «Приготування в мноGoProграммной духовці».

MULTI-COOKING(Одночасне приготування декількох страв)

Працюють обидва нагрівальних елемента і вентилятор. Тепло залишається посто-янним і однаковим по всій духовці, гаряче повітря готує і запікає їжурівномірно по всій поверхні. Цей режим дозволяє готувати одночасним-Саме різні страви, якщо температура їх приготування однакова.Одночасно можуть використовуватися максимум два рівня духовки (див. §«Приготування на кількох рівнях одночасно», с. 14).Зокрема, даний режим рекомендується використовувати на завершальнійстадії приготування страв на решітці і для страв, які вимагають трива-ного приготування (лазіння, запечена локшина, смажені курчата з

Безліч господинь прагне до покупки виробів, за допомогою яких не тільки готування стає простіше, швидше, але і їжа набуває особливого, неповторного смаку. До таких винаходів відносяться і електродуховки Ariston, що володіють великою кількістю функцій на основі останніх інженерних розробок.

Однак на ділі експлуатація пристрою виявляється складніше, ніж в мріях, по крайней мере, на перших порах. На щастя, інструкція із застосування духової шафи детально розшифровує всі секрети, якщо ретельно з нею ознайомитися, переглянувши відео.

Безпека. Гарна звичка

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

При переміщенні / транспортування обладнання рекомендуємо завжди ис-

Використовувати рукоятки, поглиблені по його бічних сторонах, щоб хаті-жати травм і пошкодження духовки.

Це обладнання розроблено для непрофесійного використання

Використання обладнання не за призначенням, а

Також промислове використання, використання духовки в офісах,підприємствах сфери обслуговування, освіти, охорони здоров’я тощо.Не передбачено. Виробник не несе відповідальності за вихід зладу обладнання при порушенні даного пункту інструкції.

Електрична безпека при використанні обладнання гаранти-

Рована тільки при правильному його підключенні до джерела живлення, име-ющему заземлення відповідно до норм електробезпеки.

При використанні обладнання нагрівальні елементи і деякі

Частини дверцят духовки дуже нагріваються. Намагайтеся не торкатисяних і тримайте дітей на безпечній відстані.

Повинні бути вжиті відповідні заходи, щоб не допустити контак-та дітей з потенційно небезпечними елементами. Ними є:- засоби управління і обладнання в цілому;- елементи упаковки (пластикові пакети, пінопласт, металеві скріб-

Малих кухонних електроприладів, які використовуються поряд з духовкою;

Зверніться до кваліфікованого персоналу в разі:

Зверніться в авторизований сервісний центр:

Запитуйте оригінальні запасні частини.

Обов’язково виконуйте:- використовуйте обладнання тільки для приготування їжі;- перевірте цілісність обладнання після його розпакування;- від’єднайте обладнання від електромережі: якщо воно працює не належним

Чином, перед усіма операціями по догляду та обслуговування, якщо обору-ментів більше / довго не використовується;

Можуть нагріватися від виходящяго гарячого повітря;

Відключіть його від мережі і обріжте кабель живлення.

Виробник не несе відповідальності за будь-які збитки в результаті НЕ-

Правильної установки, невідповідного, невірного і нерозумного викорис-тання обладнання.

Для ефективного і безпечного обслуговування обладнання рекомендуємо: Не користуйтеся послугами осіб, які не уповноважених Виробником. При ремонті вимагайте використання оригінальних запасних частин.

IX Як користуватися духовкою Увага: перед першим использ.

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

FT 850. 1, FT 850. 1 IX, FT 95V C.1, FT 95V C.1 IX

Увага: перед першим використанням ми рекомендуємо прожарити пус-тую духовку, встановивши термостат в максимальне положення. Потім відкрий-ті дверцята духовки і провітріть кімнату, щоб видалити запах мастильних ве-речовин, які використовуються для консервації обладнання під час його зберіганнядо установки.Попередження: помістіть піддон для збору жиру на дно духовки, коливикористовуєте гриль або рожен (при наявності). У всіх інших випадках готуйтеїжу тільки на решітці або деку, вставляючи їх по напрямних. Ні вжодному разі не кладіть посуд (блюда, алюмінієву фольгу і т.Д.) надні духовки. Це може пошкодити емалеве покриття.

Охолоджуюча вентиляціяДля зниження температури зовнішній поверхні духовки деякі мо-поділи оснащені охолоджуючим вентилятором, який включається автомат-тично, коли духовка стає гарячою. Коли вентилятор працює, мож-але відчути виходить між панеллю керування і дверцятами духовки потікповітря.Примітка: Після закінчення приготування вентилятор залишається працювати,поки духовка не охолоне.

Читайте також:  Як Класти Кладку Цегли

Освітлення духовкиЩоб увімкнути освітлення духовки, встановіть рукоятку В в позицію

Залишиться горіти при включенні будь-якого нагрівального елементу духовки.

Багатофункціональна духовка поєднує переваги традиційних статич-них духовок і сучасних духовок з примусовою вентиляцією. Це уні-версальная обладнання пропонує 7 різних режимів приготування,які можна вибирати за допомогою двох рукояток:B. Рукоятки вибору режимів духовки;C. Рукоятки термостата.

ТРАДИЦІЙНА (конвекційні) ДУХОВКА

Працюють верхній і нижній нагрівальні елементи. Це класичний,традиційний тип духовки, що характеризується чудовим розподілений-ним тепла і зменшеним енергоспоживанням.Конвекційна духовка досі незамінна при приготуванні страв здекількох інгредієнтів, наприклад капусти з реберцями, тріски по-ис-

A Панель управлінняB Рукоятка вибору режимів духовкиЗ

F Піддон для збору жиру або декоG Гратчаста полку духовкиH Напрямні, по яких вставляються і виймаються

Ґратчаста полку духовки і деко (піддон)

O Аналог програматора початку / кінця часу приготування

Різні режими нагріву

Нагрівання камери знизу і зверху духової шафи вважається традиційним, так як саме він є першою функцією всіх подібних пристроїв. Обидва тена включаються паралельно, забезпечуючи рівномірний розподіл тепла в камері.

Забезпечення теплом навіть при дуже високих температурах проходить повільно і не завжди гарантує необхідну рівномірність. Якщо господиня взялася за випічку пирогів, піци, які потребують надходження більшої кількості тепла знизу, є сенс не ризикувати, а згідно з інструкцією встановлювати деко на нижнє відділення.

На середньому рівні духових шаф добре готуються:

  • Лазіння;
  • Фаршировані овочі;
  • Птах;
  • Спекотне;
  • Пісочний печива;
  • Риба.

На верхнє відділення духової шафи поміщаються блюда, для приготування яких необхідно добре пропекти верхній шар.

Інтенсивний нагрів нижній частині і підтримка температури від верхнього тена включається, якщо потрібно більш потужне забезпечення теплом. Подібний режим використовується, якщо продукти знаходяться в посуді. Горщиках, каструльках, скляних стравах.

Готування на двох рівнях, яку допускає інструкція до духовому шафі Ariston, відмінно проходить при включенні додатково вентилятора. Так як тепло поширюється по камері інтенсивно, можна навіть знизити трохи рівень температури. Якщо скористатися цією функцією, зазначену в інструкції по експлуатації, страви готуються значно швидше, м’ясо стає соковитим, пишним і добре підрум’янюється.

Режім3: нижній нагрів верхній нагрів вентилятор

Працюють два Тена, але до них приєднується ще і вентилятор, встановлений на задній стінці. При обертанні турбіни потоки гарячого повітря стрімко поширюються по всій духовці. Це створює однакові кліматичні умови по всьому об’єму, а значить. Рівномірний вплив на продукти. Переважно вибирати середній рівень напрямних, щоб використовувати всі переваги циркуляції і рівного мікроклімату в печі.

Дуже важливо, що нагрів страв за рахунок руху повітряних мас стає більш інтенсивним, задана температура досягається за дуже

Короткий час, продукти швидше і з усіх боків підрум’янюються. Швидкість руху дозволяє зберегти внутрішню соковитість страви. У цьому режимі можна, а часом необхідно, знизити звичну температуру. Крім того, приготування займе набагато менше часу, за деякими даними тривалість циклу може бути скорочена на 30%.

У лексиці, характерній для опису духовок, робота вентилятора може називатися конвекцією. Це цілком припустимо, хоча, строго кажучи, в традиційному режимі теж є конвекція. Уточнимо.

Конвекція. Явище переносу теплоти, в нашому випадку, в повітрі. Природна конвекція виникає при нерівномірному нагріванні об’єму повітря, тепліший. Легше, холодний. Важче. Але вентилятор створює примусову конвекцію, тобто перемішування потоків залежить не від температур, а від швидкості обертання лопатей. У нашому журналі вентилятор може іменуватися конвектором, але як назва даного режиму слово конвекція не застосовується.

Піч, забезпечені вентилятором (або кільцевих елементом з вентилятором), називають мультифункціональними. Якщо даних пристроїв немає, модель є статичною.

Режим підходить для великих страв, що вимагають рівномірного приготування всередині і зовні, наприклад, смаженого рулету, свинячих ніжок, тортів, пудингів, запіканок, жарких.

Деякі виробники уточнюють, що тут можна готувати на 2-х рівнях одне тимчасово.

Андрій Ридзевскій, шеф-кухар Electrolux professional:

Режим подвійного нагріву з вентилятором добре використовувати для великих шматків м’яса, риби і целиковой птиці. Цей режим підходить також для великих страв, що вимагають рівномірного приготування всередині і зовні, наприклад, смаженого рулету, свинячих ніжок, тортів, пудингів, запіканок, жарких.

З іншого боку, деякі страви, наприклад, безе і омлети, конвекції не люблять, тому статика для них краща.

Нижній ТЕН. Це самий «засекречений» елемент духовки, його не видно, він захований за днищем камери. Нагрівання знизу часто є основним в дуже простих духовках, в більш складних він, швидше, слугує допоміжним. Його рекомендують використовувати для підсушування денця пирогів з вологою начинкою, наприклад, фруктової, рум’янцю знизу, для консервування. Нижній жар також вибирають при тривалій випічці.

Режим має суттєві недоліки. Більш довгий приготування в порівнянні з вже описаними двома варіантами. Господиня змушена більше уваги приділяти самого процесу: розгортати деко, переставляти його нижче або вище.

Режим 5: нижній нагрів вентилятор

Принцип цього режиму той же, що при працюючому нижньому елементі, тільки приготування йде більш стрімко. Жар знизу піднімається до стелі, захоплюється потоками, створюваними вентилятором і розноситься по всій духовці. Часто цей режим рекомендується для випічки відкритих пирогів або швидкого завершення випікання, коли потрібна висока температура знизу, наприклад, для низько піднімається випічки з дріжджового тіста. Плюси: соковитість всередині і рівномірна підсмажені з усіх боків, особливо денця. В інструкції до духовки Gorenje не радять брати високі форми, щоб не порушувати циркуляції нагрітого повітря над стравою.

Спілкуйтеся з духовками на одній мові

Коли господиня знайомиться з новою духовкою, перше, з чим вона стикається. Це необхідність перекладу. І не в сенсі з однієї мови на іншу, а найчастіше з найменувань, притаманних кожній компанії, на загальноприйняті терміни.

Для чого це потрібно? Все просто, порівнювати одну духовку з іншого можна тільки тоді, коли є очевидним об’єкт порівняння. Тому ми уникаємо вигадливих, а головне, незрозумілих виразів типу «турбо-обдув», «максі-гриль», «інтенсивний гаряче повітря», «термоціркуляціі» або «3-0-конвекція». А якщо в описі варто якась функція типу «повільне запікання» або «гратин», прагнемо «витрусити» з бренд-відділу всю правду щодо того, як вона працює.

Тому технічні характеристики в каталогах виробників виглядають куди яскравіше і звабні наших нудних, але зате всім зрозумілих даних. Від цього правила ми не будемо відступати і тепер, тому режимам присвоюємо ті ж самі назви, що ви побачите на наступних сторінках огляду.

Режим 2: нижній інтенсивний нагрів верхній нагрів

Це різновид традиційного режиму, тут встановлений більш потужний, ніж зазвичай, нижній елемент. Включають цей режим, якщо потрібно швидко обсмажити блюдо знизу. Крім того, він підходить для форм, що погано проводять тепло, якими є скляні, алюмінієві посудини.

Андрій Ридзевскій, шеф-кухар Electrolux professional:

Віддаю перевагу цей режим для страв в горщиках, так званих Casserole. Наявність рідини не дасть жаркого підгоріти, а блюдо буде готуватися швидше, оскільки і знизу йде хороший жар і зверху. В результаті горщик рівномірно нудиться з усіх боків.

Режим 1: нижній верхній нагрів

Це обов’язковий режим будь-якої електричної духовки. У нього багато назв: статичний, традиційний, класичний нагрів. Два Тена знизу і зверху включаються одночасно. Тепло, що виділяється елементами, створює ефект природної конвекції: знизу піднімається гарячий потік, а прохолодний опускається зверху. Але цей рух не таке стрімке, як хотілося б, процес протікає неспішно, а тепло заповнює камеру духовки не завжди рівномірно. Нижній ТЕН завжди є більш потужним.

Андрій Ридзевскій, шеф-кухар Electrolux professional

Деякі продукти, зокрема пироги, складніше пропекти знизу. Тоді як рум’янцю зверху не викликає особливих проблем. Положення листа в грубці дозволяє в даному випадку досягти балансу. Хороший приклад. Піца. Щоб вона хрумтіла знизу, деко з пирогом поміщається на нижні рівні, інакше тісто не пропечеться, а начинка зверху може підгоріти.

Висновок: можна використовувати напрямні в середині духовки. Але, якщо потрібно, щоб тепло надходило сильніше зверху чи знизу, грати переставляють на один поверх в потрібному напрямку.

Різноманітні страви, які підходять для приготування в цьому режимі, ми почерпнули з каталогів і інструкцій:

Режим 6: верхній нагрів

Верхній ТЕН розташовують уздовж периметра стелі духовки, ця трубка завжди видно. В даному режимі елемент працює соло. Нагрівання не такий інтенсивний і, крім того, природна конвекція утруднена. Режим вибирають для обсмажування зверху вже майже готових страв, наприклад, тістечок, запіканок, рум’янцю панірування, а також приготування злегка підсмажених овочів на решітці. В інструкції до приладу Ardo ми знайшли ось такі страви: галушки, полента, рис, лазіння, запіканки з макаронних виробів, овочі з бешамель. А у Miele. Пудинги і запечені овочі.

Андрій Ридзевскій, шеф-кухар Electrolux professional:

Андрій Ридзевскій вибирає цей режим для «Жульєн, м’яса по-французьки і всіх страв, які вимагають надання їм рум’яної« шапки »з сиру, майонезу». Готуємо тільки на верхньому ярусі напрямних.

Духовка особливих режимів

Сучасна електродуховка. Досить цікавий пристрій, вона багато вміє, і часом може поставити в глухий кут недосвідченого покупця: навіщо так багато режимів, чим вони відрізняються один від одного, і, головне, чи потрібні вони? Ось чому ми вирішили докладніше розібратися в цих самих режимах, зрозуміти логіку їх впливу на продукти, щоб будь-хто, прочитавши цю статтю, міг твердо вирішити, що йому потрібно, а що ні.

Поради: Андрій Ридзевскій, шеф-кухар Electrolux

Режим 7: верхній нагрів вентилятор

Це прискорена «версія» попереднього режиму 6. Поєднання нагріву і руху повітряних мас дозволяє домагатися легкої золотистої скоринки на поверхні продуктів з рівномірним внутрішнім прогреванием. Тому режим вибирають для страв, що випікаються в формах: запіканок, суфле з овочів, м’яса, лазаньї.

Андрій Ридзевскій, шеф-кухар Electrolux professional:

Часом різниця між деякими режимами дуже умоглядно, тобто ми маємо справу не з технічними, а, скоріше, з маркетинговими категоріями.

З питань використання деяких режимів у мене є власна думка, відмінне від того, що зазвичай написано в інструкціях. Воно засноване на моєму щоденному досвіді. Думаю, господині теж швидко зможуть опанувати премудрості своїх нових духовок і підстроїти їх можливості під себе.

Сторінка 2

Температури приготування здійснюється

Суміщенням потрібного значення з відміткою на панелі

Управління. Нижче наводиться повний температурний

Діапазон духовки.Духовка автоматично нагрівається до заданої

Температури, яка підтримується незмінною

За допомогою контрольного пристрою (термостата),

Керованого рукояткою.Запалювання духовки вручну

У разі тимчасового відключення електроенергії

Можна включити пальник духовки вручну наступним

Піднести сірник або кухонну запальничку, як

Показано на малюнку, натиснути до упору й повернути

Утримуючи приблизно протягом 6 секунд для

Припливу газу аж до нагрівання захисної

Після запалювання пальника закрити дверцята духовки.

Важливе попередження: у разі несподіваного

Гасіння полум’я пальника відпустити рукоятку ?? В ??,

Читайте також:  Укладання плитки на пазогребневі плити

Відкрити дверцята духовки і почекати приблизно 1

Хвилину до нової спроби запалити пальник.Рукоятка-регулятор гриля (В)

Ваша духовка оснащена електричним грилем.

Значна температура прямої дії

Гриля дозволяє отримати швидке утворення

Скоринки на поверхні продукту, яка

Перешкоджає виходу соків і сораняет продукт

Ніжним і соковитим. Використання функції гриль

Особливо рекомендується для страв, для

Приготування яких потрібна висока

Поверхнева температура: телячих і яловичих

Біфштексів, антрекотів, вирізки, гамбургерів і

У параграфі ?? Практичні поради з приготування ??

Наводяться деякі приклади використання гриля.

При натисканні до упора і повороті рукоятки ??

Становище 2, крім гриля з інфрачервоним

Випромінюванням, включається також мотор вертіла

(Наявний тільки в деяких моделях), який

Залишається включеним до тих пір, поки включений гриль.

Важливо: коли використовується гриль, необхідно тримати

Дверцята духовки закритою. Опис використання

Вертіла дивитися у відповідному параграфі.Веретено (мається тільки в деяких моделях)

Для включення вертіла виконати наступні

Вставити спеціальний утримувач вертіла на 3-му

Рівні і вставити крутив в спеціальний отвір,

Увага: в процесі функціонування вертіла

Дверцята духовки нагрівається. Не дозволяти дітям

Наближатися до духовки.Кнопка включення освітлення духовки (С)

Ця кнопка позначена знаком 3 і дозволяє включити

Лампочку всередині духовки для контролю за

Приготуванням страв без необхідності відкривати

Горить, коли гриль включений.Таймер (мається тільки в деяких моделях)

Для використання таймера необхідно завести

Оборот за годинниковою стрілкою 4. Потім повернути її

Назад 5 і встановити її напроти потрібного часу

Так, щоб значення на панелі управління збіглося

Зі значенням заданих хвилин.Охолоджувальна вентиляція

З метою зниження температури гарячого повітря,

Функціонування, всі моделі оснащуються

Вентилятором охолодження, який включається при

Приготування вентилятор завжди включений, що

Помітно по струмені повітря, що виходить з передньої

Примітка: після закінчення приготування

Вентилятор продовжує працювати аж до

Належного охолодження духовки.Увага: не користуватися духовкою в разі

Тривалої відсутності електроенергії або при

Практично всі господині прагнуть швидко приготувати власний кулінарний шедевр. Щоб цього досягти, складно обійтися без відкритого вогню. З огляду на цю обставину, виробники обладнують газову плиту спеціальної духовкою. Правила включення духовки в газовій плиті повинна обов’язково дотримуватися кожна кухонні господиня.

Правила включення газової та електродуховки, заходи безпеки

Сучасні плити оснащуються надійними системами безпеки. На додаток до них необхідно дотримуватися радий вимог:

  • Духовкою можуть використовуватися тільки повнолітніми, які не страждають захворюваннями, пов’язаними з розсіюванням уваги.
  • Якщо постачання газом здійснюється з балонів. Переконайтеся в справності шлангів, вентилів, у відсутності запаху газу.
  • Перед включенням дверцята духовки треба потримати у відкритому стані, щоб скупчилися там залишки газу могли вийти назовні.
  • Після кожного використання стінки і дверцята шафи потрібно очистити потрапили на них частинок їжі та бризок.
  • Слід періодично перевіряти стан полум’я. Не можна залишати включену духовку без нагляду.
  • Включений духову шафу не варто довго тримати відкритою. Абсолютно неприпустимо використовувати її для опалення приміщень.
  • Остуджувати вимкненому духовку можна тільки при закритих дверцятах, щоб виключити потрапляння в неї дітей і домашніх тварин.

Ні в якому разі не можна користуватися несправностей духовою шафою. Це може привести до отруєння газом або пожежі. Якщо виявлена ​​несправність. Потрібно звернутися до домашнього майстра або в сервісний центр.

Як включити духовку в газовій плиті аристон

Електродуховка

Електродуховки можуть вбудовуватися в корпус електроплити, а можуть працювати в якості окремого пристрою. Всі вони володіють подібними системами управління та системами безпеки. Користування такими пристроями істотно простіше, ніж газовими, оскільки відсутній ризик витоку газу, його загоряння або вибуху. Однак такі апарати мають інший вражаючим чинником. Електричним струмом. Несправність приладу може привести як до серйозних травм, так і до спалаху. Тому категорично неприпустимо користуватися несправними електроприладами.

Важливо! Якщо з’являється іскріння, запах горілої проводки або інші ознаки несправності. Пристрій треба негайно відключити від електромережі.

Перед включенням електродуховки необхідно переконатися в її справності. Окремо потрібно перевірить, щоб в шафу не потрапила вода або інша рідина, здатна викликати коротке замикання або спалахнути при нагріванні. Включати такі шафи потрібно поворотом ручки до необхідної температури.

Просунуті моделі вимагають натискання на окрему кнопку «пуск». Іноді така кнопка інтегрується в перемикач режимів. Велика частина електричних моделей забезпечена таймером, що відключає нагрів після заданого часу.

Пиріжки в електродуховці. Зверху. Гриль

Як правильно і запалити духовку в сучасній газовій плиті

Перш, ніж розпалити газовий духову шафу, необхідно уважно вивчити керівництво користувача. Особливу увагу слід приділити розділу «Правила безпеки».

Залежно від комплектації конкретної моделі на ній може бути передбачено пристрій автоподжига або ручної підпал. На всіх газових плитах повинні стояти системи безпеки, переривають подачу газу при згасанні полум’я пальника.

При наявності електроподжіга необхідно лише повернути ручку управління і натиснути її, включаючи підпал. Ручку слід утримувати протягом як мінімум 15 секунд. Це зроблено для того, щоб виключити випадкове включення пальника дітьми і в разі, коли хто-небудь, проходячи повз, просто зачепив ручку.

Якщо ж модель газової плити бюджетна і оснащена лише ручним підпал, то доведеться озброїтися сірниками або кухонної запальничкою. Послідовність дій така:

  • Відкрити дверцята, почекати півхвилини;
  • Звільнити обидві руки;
  • Однією рукою запалити сірник або запальничку, піднести її до запального отвору
  • Іншою рукою натиснути і повернути ручку включення духовки, тримайте її довше до появи полум’я;
  • Після загоряння утримувати ручку натиснутою 15-30 секунд (в залежності від моделі плити), щоб відробила система безпеки;
  • Переконатися в тому, що пальник працює рівно, без поривів полум’я і ударів;
  • Закрити дверцята і прогріти шафа.

Деякі особливості експлуатації плит різних торгових марок

На ринку представлені десятки торгових марок і сотні моделей, але по-справжньому унікальних конструкцій всього кілька. Нижче марки згруповані на основі подібних прийомів управління духовою шафою.

Чим відрізняється духову шафу від духовки, вбудованої в газову плиту

В принципі вони мають мало відмінностей. Кожен прилад обладнаний певним набором функцій. Кількість режимів духовки набагато більше, ніж у газової плити. Як наслідок, значне збільшення споживання електроенергії.

Однак її головною перевагою є здатність працювати тривалий час без ремонту. Досягти такого ефекту стало можливо завдяки використанню новітніх технологій. Духовка виготовляється з високоякісної, нержавіючої оцинкованої сталі. Розташування духовки залежить від конструкції плити. Вона може знаходитися над основною варильною поверхнею або стати абсолютно окремим приладом. Окрема духовка не боїться перепадів електрики. Вона працює автономно, їй не потрібно електричне живлення.

Перевагою газової духовки вважається швидкість приготування різних страв. Таку швидкість забезпечує миттєве нагрівання. Саме це є основною перевагою газової духовки. Для приготування їжі в ній можна використовувати різну посуд. Такий виріб коштує недорого, але вимагає обов’язкового дотримання техніки безпеки.

Важливо! Газова духовка вважається простим пристроєм. Однак вибирати такий виріб потрібно дуже уважно і обережно. Щоб її запалити, необхідний відкритий вогонь. У разі витоку можливий вибух.

Як безпечно включити і вимкнути газову духовку Ariston і Indesit

Газові духовки Арістон і Indesit відрізняються доступною ціною і в той же час високою якістю і безпекою в експлуатації. При будь-якому способі підпалу. Автоматичному або ручному. Необхідно переконатися в тому, що горіння газу почалося і воно стійке. У моделях з пьезорозжігом досить повернути ручку регулятора в зону максимальної температури і натиснути її.

Червоним відзначений запальник, зеленим. Електрозапалювання

  • У бюджетних моделях з ручним підпал потрібно повернути регулятор, натиснути на нього, підпалити газ через запальний отвір і утримувати ручку натиснутою не менше 15 секунд. За цей час відпрацює система безпеки, і газ буде подаватися до пальника. Якщо ж відпустити ручку раніше, система безпеки перекриє подачу.

Запалювати духовку слід при повністю відкритих дверцятах.

Як правильно включити вбудовану духовку в сучасній електроплиті Bosch, Siemens, Samsung, Electrolux

Послідовність дій для плит Bosch, Сіменс, Samsung, Електролюкс наступна:

  • Вибрати необхідний режим приготування: температуру нагрівання і тривалість запікання;
  • Виставити потрібне значення на регуляторі температури;
  • Помістити посуд з продуктами на необхідну висоту і щільно закрити дверцята;
  • Виставити час приготування на таймері;
  • Стежити за індикатором на панелі за часом, що залишився, якщо за рецептом необхідно проводити з блюдом проміжні дії: перевертати, поливати соусом, додавати інгредієнти;
  • Після закінчення приготування, коли прозвучить сигнал таймера, слід вийняти посуд з приготованим блюдом і по можливості швидше очистити шафа від забруднень.

Якщо відкладати очищення «на потім», частки їжі і бризки жиру і соусу будуть спекаться, утворюючи важковидаляємий нагар.

Як правильно і запалити духовку в сучасній газовій плиті

Перш, ніж розпалити газовий духову шафу, необхідно уважно вивчити керівництво користувача. Особливу увагу слід приділити розділу «Правила безпеки».

Залежно від комплектації конкретної моделі на ній може бути передбачено пристрій автоподжига або ручної підпал. На всіх газових плитах повинні стояти системи безпеки, переривають подачу газу при згасанні полум’я пальника.

При наявності електроподжіга необхідно лише повернути ручку управління і натиснути її, включаючи підпал. Ручку слід утримувати протягом як мінімум 15 секунд. Це зроблено для того, щоб виключити випадкове включення пальника дітьми і в разі, коли хто-небудь, проходячи повз, просто зачепив ручку.

Якщо ж модель газової плити бюджетна і оснащена лише ручним підпал, то доведеться озброїтися сірниками або кухонної запальничкою. Послідовність дій така:

  • Відкрити дверцята, почекати півхвилини;
  • Звільнити обидві руки;
  • Однією рукою запалити сірник або запальничку, піднести її до запального отвору
  • Іншою рукою натиснути і повернути ручку включення духовки, тримайте її довше до появи полум’я;
  • Після загоряння утримувати ручку натиснутою 15-30 секунд (в залежності від моделі плити), щоб відробила система безпеки;
  • Переконатися в тому, що пальник працює рівно, без поривів полум’я і ударів;
  • Закрити дверцята і прогріти шафа.

Деякі особливості експлуатації плит різних торгових марок

На ринку представлені десятки торгових марок і сотні моделей, але по-справжньому унікальних конструкцій всього кілька. Нижче марки згруповані на основі подібних прийомів управління духовою шафою.

Правила включення газової та електродуховки, заходи безпеки

Сучасні плити оснащуються надійними системами безпеки. На додаток до них необхідно дотримуватися радий вимог:

  • Духовкою можуть використовуватися тільки повнолітніми, які не страждають захворюваннями, пов’язаними з розсіюванням уваги.
  • Якщо постачання газом здійснюється з балонів. Переконайтеся в справності шлангів, вентилів, у відсутності запаху газу.
  • Перед включенням дверцята духовки треба потримати у відкритому стані, щоб скупчилися там залишки газу могли вийти назовні.
  • Після кожного використання стінки і дверцята шафи потрібно очистити потрапили на них частинок їжі та бризок.
  • Слід періодично перевіряти стан полум’я. Не можна залишати включену духовку без нагляду.
  • Включений духову шафу не варто довго тримати відкритою. Абсолютно неприпустимо використовувати її для опалення приміщень.
  • Остуджувати вимкненому духовку можна тільки при закритих дверцятах, щоб виключити потрапляння в неї дітей і домашніх тварин.
Читайте також:  Цегляна кладка стовпів і колон

Ні в якому разі не можна користуватися несправностей духовою шафою. Це може привести до отруєння газом або пожежі. Якщо виявлена ​​несправність. Потрібно звернутися до домашнього майстра або в сервісний центр.

Електродуховка

Електродуховки можуть вбудовуватися в корпус електроплити, а можуть працювати в якості окремого пристрою. Всі вони володіють подібними системами управління та системами безпеки. Користування такими пристроями істотно простіше, ніж газовими, оскільки відсутній ризик витоку газу, його загоряння або вибуху. Однак такі апарати мають інший вражаючим чинником. Електричним струмом. Несправність приладу може привести як до серйозних травм, так і до спалаху. Тому категорично неприпустимо користуватися несправними електроприладами.

Важливо! Якщо з’являється іскріння, запах горілої проводки або інші ознаки несправності. Пристрій треба негайно відключити від електромережі.

Перед включенням електродуховки необхідно переконатися в її справності. Окремо потрібно перевірить, щоб в шафу не потрапила вода або інша рідина, здатна викликати коротке замикання або спалахнути при нагріванні. Включати такі шафи потрібно поворотом ручки до необхідної температури.

Просунуті моделі вимагають натискання на окрему кнопку «пуск». Іноді така кнопка інтегрується в перемикач режимів. Велика частина електричних моделей забезпечена таймером, що відключає нагрів після заданого часу.

Пиріжки в електродуховці. Зверху. Гриль

Способи включення духовки

  • Газові. Вони дешевші, не вимагають спеціального посуду, приготовані страви мають звичний смак. Їжа в них запікається швидше. Чи не витрачають електроенергію.
  • Електричні. Велика пожежна безпека, відсутня можливість вибуху. Точніше витримують задану температуру. Ідеальні для випечних виробів. Характеризуються високою витратою електрики.

Вбудований духова шафа. Контроль температури м’яса

Як запалити духовку в газовій і електричній плиті

У духовій шафі господиня готує перші і другі страви, м’ясо, овочі, випічку. Запечені продукти вигідно відрізняються від смажених низьким м канцерогенних речовин, а від варених. Глибоким, насиченим смаком. Щоб духовка приносила тільки радість і кулінарну славу господині, слід дотримуватися правил користування цим побутовим приладом.

Як ще можна розблокувати варильну панель

Описані вище способи розблокування є стандартними. Однак вони не завжди спрацьовують. Тоді варто спробувати інші варіанти.

Перед розблокуванням слід натиснути на кнопки із зображенням «» і «-» одночасно. Це також може допомогти, коли в будинку відключалася електрична енергія. Якщо варильні панелі розблокуються, відобразиться швидкий миготливий сигнал.

Перед розблокуванням слід натиснути на кнопки із зображенням «» і «-» одночасно

Зрозуміло, що з такою складною електронікою можуть відбуватися збої. Особливо це стосується випадків, якщо експлуатація не завжди здійснюється правильно. Іноді для приведення в норму досить виконати одну просту дію. Якщо кнопка, що відповідає за розблокування, горить як і раніше, вимкніть плиту з електромережі. У такому положенні потрібно почекати приблизно одну хвилину, після чого знову включити техніку. Тоді можна заново встановити необхідний режим.

Також потрібно пам’ятати, що розблокування і зміна налаштувань можна робити, коли на екрані зони нагріву (тобто в 3-ій частині) висвічується положення «0».

Основний вимикач з блокуванням безпеки від дітей

Електроніка вручений панелі управління включається за допомогою головного вимикача. Після цього пристрій готовий до використання.

Для включення слід натиснути на кнопку і утримувати її до тих пір, поки не з’являться палаючі індикатори на конфорках. Аналогічним чином здійснюється і вимикання. Індикатор залишкового тепла буде горіти, поки конфорка повністю не охолоне. Після того, як вимкнені всі конфорки побутова техніка перестає працювати в автоматичному режимі приблизно через десять секунд.

Особливість роботи вручений панелі при активній функції блокування для безпеки дітей полягає в тому, що при кожному включенні потрібно натискати на головний вимикач і утримувати палець від чотирьох секунд. Протягом цього часу на індикаторі блимає зображення «Замку». Як тільки воно згасне, знімаю палець з кнопки, так як панель готова до експлуатації.

При активній функції блокування для безпеки дітей при кожному включенні потрібно натискати на головний вимикач і утримувати палець від чотирьох секунд

Захист від дітей

Плити провідних європейських виробників, таких як Bosch, Neff, Siemens, Gorenje, Ariston, Candy і інших моделей оснащені спеціальними функціями, спрямованими на максимальну безпеку.

Плити провідних європейських виробників оснащені спеціальними функціями, спрямованими на максимальну безпеку

Щоб діти випадково не включили духовку або змінили поточні настройки, в побутовій техніці передбачено блокування. Вона включається в такий спосіб. Слід натиснути на кнопку «Ключ» і утримувати доти, доки на екрані не з’явиться напис «Захист від дітей активна». Разом з цією фразою з’явиться зображення ключа. Для здійснення операції буде потрібно приблизно 4 секунди. Після цього неможливо змінити налаштування і включити духову шафу.

Установка анулюється аналогічним чином. Постановка ручки, що відповідає за вибір функцій, протягом двох секунд повинна знаходитися в положенні «0». При цьому блокування, що відповідає за безпеку дітей, залишиться в активному стані.

Висувний візок

Початкові установки можна змінювати, наприклад, щоб додатково була заблокована висувний візок духовки. Інформація про те, як це робиться, вказана у відповідній главі інструкції з використання виручених панелей (а саме в «Базовою установки»). При активації блокування від дітей візок блокується, коли температура підніметься до позначки 50 градусів і вище. При цьому на індикаторі можна побачити знак «Замок».

Щоб розблокувати слід натиснути на кнопку «Ключ». Утримувати її слід до тих пір, поки не згасне зображення ключа з текстом. Тоді допускається змінювати налаштування, як необхідно, а також виконувати маніпуляції з візком.

Початкові установки можна змінювати, наприклад, щоб додатково була заблокована висувний візок духовки

Неможливо змінити налаштування духової шафи при активній опції блокування для безпеки дітей. Для цього спершу потрібно розблокувати шляхом натискання на кнопку «Ключ».

Тонкощі процесу розблокування варильних панелей різних виробників

Незважаючи на широкий вибір побутової техніки, розглянута опція функціонує на різних моделях практично однаково. Тому, незалежно від того, придбана чи панель Bosch, Канді, Сіменс чи іншої компанії-виробника, блокування і розблокування здійснюються аналогічним чином.

Як розблокувати електричну плиту хотпоинт аристон

Індукційна плита є практично незамінним і корисним приладом для будь-якої господині. Широкий асортимент сьогодні дозволяє знайти модель, яка відмінно впишеться в дизайн будь-якої кухні. Купуючи подібну побутову техніку, слід уважно вивчити інструкцію з використання.

Купуючи індукційної панелі слід уважно вивчити інструкцію з використання

Так, наприклад, плита оснащена спеціальним захистом, спрямованої на забезпечення безпеки дітей. Вона забезпечується блокуванням. Не знаючи, як можна зняти блокування з вручений панелі, користуватися побутовою технікою стає неможливо. Тому це питання господині повинні вивчити грунтовно.

Відповіді 3

Ось тут є відповідь на ваше запитання http://mcgrp.Ru/files/viewer/19670/8 треба натиснути і утримувати поки індикатор не перестане

На вручений панелі включився ключ. Заблоковані всі, не можу приготувати поїсти. Допоможіть будь ласка розблокувати. Інструкцію не можу знайти!

Хочете, щоб випічка та інші кулінарні страви виходили вдало? Підходьте до вибору духової шафи з розумом! Перевірена духовка! Фото і досвід 3х років всередині.

Хочу поділитися своїми враженнями від використання нашого духової шафи від Арістон.

На своєму досвіді переконалася, що електрична духовка пече краще, смачніше, ніж газова.

  • Зовнішній вигляд у неї дуже стильний, з дзеркальним покриттям, це прикраса для кухні.
  • Гріється духовка до 275 градусів, є 5 програм приготування страв.

.Перед приготуванням я включаю заздалегідь, хвилин за 7, духовку, щоб вона прогрілася і процес запікання йшов більш якісно. За цей час я встигаю щось нарізати, укласти на деко і т.Д.

Виробник рекомендує використовувати температурний режим від 60 до 275 градусів. АЛЕ гриль готуємо на максимальній температурі, а підрум’янюємо на 180. 200 градусах).

  • Є таймер, будильник, годинник. Виставляти час дуже легко і це сильно допомагає. Щоб не бігти на запах горілого, в разі, коли відвернешся від готування і забудеш про духовку, легше поставити час, через яке потрібно подивитися свій кулінарний шедевр, і, якщо ще рано, виставити таймер ще на пару-трійку хвилин.
  • У комплекті було два дека. Глибокий і звичайний, плюс решітка-гриль.

Вставлю інформацію з інструкції про програми приготування для цікавляться:

Чи включаються два нагрівальних елемента: нижня і верхня. У режимі традіціонального приготування рекомендується використовувати тільки один рівень: при використанні декількох рівнях розподіл температури буде неоптимальним.

ОДНОЧАСНЕ ПРИГОТУВАННЯ

Чи включаються всі нагрівальні елементи (верхній і нижній) і вентилятор. Так як жар є постійним у всьому духовій шафі, повітря забезпечує однорідне приготування і рум’янцю продукту. Одночасно можна використовувати не більше двох рівнів духової шафи.

Чи включається верхній нагрівальний елемент. Ця функція може бути використана для доведення готових страв.

Чи включається верхній нагрівальний елемент. Значна температура прямого деіствіе гриля дозволяє отримати швидке утворення скоринки на поверхні продукту, яка перешкоджає виходу соків і зберігає продукт ніжним і соковитим всередині. Використання функції гриль особливо рекомендується для страв, для приготування яких потрібна висока поверхнева температура: телячих і яловичих біфштексів, антрекотів, вирізки, гамбургерів і т.Д. У параграфі «Практичні поради з приготування» наводяться деякі приклади використання духової шафи. Готуйте страви з закритими дверцятами духової шафи.

Чи включається верхній нагрівальний елемент і рожен. Поєднує односпрямоване виділення спека з прінудітельноі циркуляції повітря усередині духової шафи. Це перешкоджає обгорання поверхні продуктів, підвищуючи Програми проникаючу здатність спека. Готуйте страви з закритоі дверцята духової шафи.

  • Єдиним мінусом я б наголосила на тому, що коли духовка сильно нагрівається (наприклад на 200 градусів), то скло сильно нагрівається і можна обпектися, якщо сильно докласти руку до нього.

Зате тепер моя дитина знає що таке гаряче, що таке холодно, коли можна чіпати духовку, коли не можна, і головне, що слухатися маму. КОРИСНО!

  • І ще, більш ВАЖЛИВЕ! Те, що дверцята духовки не можна чіпати, дитині можна пояснити і він запам’ятає, а ось те, що не можна крутити вертушки. Пояснити складніше. Будьте уважнішими, якщо вдома маленька дитина, люблячий щось покрутити, може непомітно включити духовку)))

АЛЕ, це все є модифікацією саме цієї моделі. Природно, є духові шафи з не гріються склом і з функцією “захист від дітей”. Ми вибрали саме цю модель. Вже 3 роки печемо і радіємо. За співвідношенням ціна / якість. Ідеальний варіант! Рекомендую!

З повагою до Вашого раціонального вибору, Yalodygi.

Нехай Ваші придбання будуть приємними і корисними!