Варіанти укладання плитки 30 на 60

Порцелянова плитка для кухонного підлоги: сорти, вибір та догляд

Вибір порцелянового керамограніту для підлоги на кухні. вдале рішення для забезпечення практичності та функціональності покриття. Цей матеріал відрізняється високою міцністю, надійністю та безпечністю у використанні.

Варіанти укладання плитки 30 на 60

Великий формат модулів зручний для укладання, до того ж, за своєю міцністю порцеляновий кам’яний посуд значно перевершує інші види покриттів. Доступна вартість, різноманітність варіантів дизайну, естетичність та довговічність роблять ці підлоги справді вигідним придбанням. Розглянемо докладніше, як правильно вибрати цей матеріал, якій кольоровій гамі віддати перевагу, як укласти плитку, щоб підлога не виглядав нудно і банально, а стильно.

Особливості

Вироби з порцеляни для підлоги на кухні повинні відповідати ряду вимог, дозволяючи гармонійно розмістити таке покриття в інтер’єрі. Цей матеріал виготовляється за технологією, аналогічною виробництву кераміки. До складу входять мінеральні наповнювачі. шпат, пісок, глина та натуральні фарбувальні пігменти. Кислотні кольори та неприродна гама відтінків не зустрічаються в колекціях виробників таких покриттів.

Фарфор виготовляється шляхом випалу сировини при температурі 1300 градусів Цельсія та пресування, при цьому інтенсивність стиснення вдвічі більша, ніж при створенні звичайної плитки.

В результаті отриманий матеріал набуває щільну дрібнопористу структуру і міцність, недосяжну для звичайної кераміки. Спосіб нанесення покриття також відрізняється. Зокрема, пігменти додаються до фарфорових плиток на етапі приготування суміші, і вона набуває бажаного кольору по всій товщині.

Серед характерних особливостей порцелянового каменю можна відзначити деякі властивості.

  1. Низьке водопоглинання. Його швидкість становить лише 0,05%, тоді як плитка поглинає до 10% вологи. Підлоги з порцелянового каменю не бояться розлитої води, у разі аварійного зливу з пральної машини або протікання в раковині ризики затоплення сусідів будуть нижчими.
  2. Термін служби до 100 років. Звичайно, порцелянові плитки виробляються менше ніж 50 років, і ця характеристика є суб’єктивною. Але все-таки це цілком виправдано розрахунками та даними тестів.
  3. Стійкість до різних видів навантажень. Порцелянова плитка не боїться механічних і ударних ефектів, поверхня зношується рівномірно. При дотриманні правил монтажу неможливо розділити його навіть тоді, коли важка сковорода з чавуну падає на підлогу.
  4. Морозостійкість і жаростійкість. Таке покриття можна поставити на літній кухні заміського будинку, воно витримає контакт з гарячим вугіллям з каміна.
  5. Екологічна чистота та безпека. Використання повністю натуральної сировини виключає викид потенційно небезпечних речовин.

Всі ці особливості роблять порцеляновий кам’яний посуд для кухні досить популярним варіантом обробки, який застосовується як в міських квартирах, так і на дачах.

Усі існуючі типи порцелянового каменю, придатні для укладання на кухні, можна класифікувати за властивостями покриття.

  • Технічні. Наближений до граніту за своїми характеристиками. Дешеві, довговічні, підходять для літніх кухонь, які не обігріваються взимку.