14 найбезпечніші каструлі. Що є найбільш безпечним антистильним покриттям

Протисторонні каструлі

Експерти досліджували алюмінієві каструлі з антистильним покриттям, які майже в кожному будинку. Чи спалюється їжа, наскільки швидко пошкоджено покриття, наскільки міцно тримається ручка, чи токсичні речовини мігрують на їжу при приготуванні? Все це та багато іншого. в результатах дослідження.

Як показали тести, більшість продуктів на ринку є високоякісними та безпечними. Найбільше скарг експертів виникли на зношуваність покриття та його властивості протистійки. Каструлі всіх торгових марок (TM) пройшли серйозне тестування якості покриття.

Покриття з панелі Antistick 9 PAN 31 відповідав провідним вимогам “Кожен день”, не пройшов двох випробувань. “яйця” та “видалення обвугленого молока”, а ще одна невідповідність покриття мала вісім торговельних марок. Молоко спалили в семи каструлях ТМ, покриття проливає після випробування з томатною пастою в каструлі TM Flonal.

Відповідно до результатів дослідження, рейтинг однієї сковороди. TM Satoshi. для надлишку санітарних стандартів для вивільнення алюмінію у воду.

Крихкість ручки була виявлена ​​лише в одній каструлі. TM Flonal.

Тільки виробники каструлі з брендів Kukmara, Metal Metal Metal та Biola оголосили про реальне життя. У всіх інших випадках ви не повинні довіряти маркуванню: більшість виробників або не вказують на термін служби, або вказують на термін, що перевищує реальний.

Дев’ять каструль відповідають за провідні вимоги.

Ми нагадуємо, що вимоги стандартів не є обов’язковими. Виробник, продукція якого відповідає всім необхідним вимогам законодавства, а також провідними вимогами, має право подати заявку на привласнення продукції товарних знаків.

Про продукцію

У рамках досліджень фанів алюмінієві каструлі з антистильним покриттям 31 торгові марки були перевірені. Програма тестування включала 34 показники якості, безпеки та маркування. для одного предмета (середнє). Найбільше PAN. це внутрішнє виробництво. 13 товарів. Одинадцять каструль були зроблені в Китаї, двоє в Італії, ще одна в Чехії, Індонезії, Австрії та Україна. На каструлі однієї торговельної марки виробника не було вказано.

Відповідно до результатів дослідження, товари дев’яти брендів відповідають усім вимогам поточного законодавства, а також перед вимогами Бергоффа, Епрадо, Фіссмана, Гіпфеля, Кукмара, Тефала, Доміно, Неви Металети.

З них товари виготовляли Кукмара, Tefal, “Metal Metal Metal”, “Доміно” може застосовуватися на знак якості. Рішення про присудження знаку якості буде прийнято після проведення технічного аудиту підприємств, включаючи визначення рівня локалізації виробництва.

Стандарт системи якості для алюмінієвої сковороди відповідно до поточних встановлених GOST, що встановлюють (провідні) вимоги до зручності використання пристроїв. Зокрема, поверхня корпусу та ручки, міцність кріплення знімних ручок, безперервність антистильних покриттів, міцність зчеплення з металом антистильних покриттів, а також теплостійкість і удар Оцінювали резистентність антистильних покриттів. Програма випробувань також включала аналіз плоскості дна та теплостійкість пластикових ручок. Для двох типів покриття проти стискання було встановлено підвищені вимоги до абразивної зношувальної стійкості: 600 та 1200 циклів відповідно. Цей стандарт не є обов’язковим, але продукти, які не відповідають йому, не можуть вимагати права позначити якісну знак якості.

Відповідно до GOST R 56674-2018, розмір круглої сковороди може змінюватись за висотою, довжиною, площею, діаметром і товщиною стін і дном. Діаметр такої каструлі може становити від 16 до 38 см, а товщина дна. від 2,5 до 5 мм. Виробництво каструлі з потовщеним дном дозволяється. 6–7 мм. Сковорода може бути без ручки, з однією або двома ручками. Кришка для такої сковороди необов’язкова. Анти.паличкове покриття також регулюється GoSt. За його словами, покриття базуються на полімерах з антистильними властивостями та здатні підтримувати їх тривалий час. Покриття слід рівномірно розподіляти по всій внутрішній поверхні, без підтектів та припливу, але дозволені різні кольорові відтінки.

Алюмінієві страви з антистильним покриттям можуть бути двома типами: лити та штамповані.

Страви з штампами виготовляються за допомогою декількох методів. Також є штамповані страви, які виготовляються куванням. У процесі обробки частинки алюмінію дають бажану структуру, тому метал стає волокнистим.

Виробництво литі посуду відбувається наступним чином: Рідкий алюміній наливається у форми, повністю зберігаючи структуру металу та його властивості. Такі страви мають ідеальну теплопровідність і не деформують: спочатку потовщені, її часто доповнюють шари, які покращують властивості проти палички та міцність. Часто литий алюміній зустрічається в лінійці товарів преміум.брендів, виробники яких самі розвивають та патентні різні покриття.

Чи всі каструлі в безпеці?

Важливим моментом у програмі випробувань є хімічна безпека. Як показує дослідження, каструлі не виділяються на їжу за нормами, встановленими GN 2.3.3.972-00 (“Уніфіковані санітарно-епідеміологічні та гігієнічні вимоги до продуктів (товарів)”), такі речовини, як алюміній, залізо, ацетальдегід, ксилоли, метил, пропіл, ізопропіл, бульєві спирти. Але дослідження виявило одне серйозне порушення. Торгова марка Satoshi Satoshi Satoshi при нагріванні випромінює 0,63 мг/дм 3 алюміній у воді, що значно перевищує санітарні норми. Згідно з ними, страви, призначені для використання в контакті з їжею, не слід виділяти більше 0,5 мг/дм 3 цього металу. Це вказує на низьку міцність на покриття, що призводить до міграції алюмінію в середу. Рейтинг продукту був Zeroled.

-Якщо потертості та подряпини з’являлися під час експлуатації на антистильному покритті, але властивості проти палички не погіршували. Це безпечно, оскільки виділення речовин або міграції частинок з покриття не відбувається, а «харчовий» сплав алюмінію продукту продукту може контактувати з харчовими продуктами ». пояснює Олександр Шереметьєв.

Плоске дно. дно високої якості?

Форма дна кухонного начиння повинна бути плоскою та забезпечити стабільність продукту на горизонтальній поверхні. Чому це важливо? Добре дно небезпечне, адже якщо каструля нестабільна, воно може перекинутися. Крім того, хороше дно впливає на рівномірність теплового впливу.

Виходячи з результатів тестів нестабільного стану, жодного продукту не було зафіксовано. Однак у 14 з 31 каструль було виявлено, що дно, що прилягає до поверхні пластини.

Які навантаження будуть здійснюватися за допомогою антистильного покриття?

Під час продуктів смаження антигранне покриття піддається тепловим та фізичним ефектам. Важливо, щоб покриття залишалося невід’ємним по всій внутрішній поверхні тіла. Якщо в покритті утворюватимуться чіпси, тріщини та інші пошкодження, сковорода швидко втратить свої властивості проти палички. За даними Gost R 56674-2018 “Ловити страви з протизаплідним покриттям в алюмінієвих сплавах. Загальні технічні умови ”, Покриття на кухонному посуді повинні мати:

Для визначення рівня тепловідповідачів покриття експерти провели випробування з соняшниковою олією. Нафта, затоплена двома третями каструль, нагрітих до 205 градусів, підтримуючи температуру протягом трьох годин. Потім олію зливали, а каструлю охолоджували до 20 градусів. Після цього каструля промивали милом і сушили протягом двох годин при одній температурі. Після випробування покриття повинно підтримувати початковий вигляд та міцність зчеплення з металом. У високоякісному антизстильному покритті, зміни забарвлення, набряку, поява бульбашок та відлущування не допускаються. Тест на нафту Всі товари були успішними, порушників не було виявлено.

Використовуючи той самий тест, визначається міцність на адгезію антистильних покриттів з металом (адгезія до металу).

Під час цих випробувань на внутрішній поверхні каструлі наносили надрізи за допомогою ріжучого інструменту, щоб покриття утворюється з квадратів однакового розміру. Після цього липка стрічка, яка була розірвана різким рухом, була приклеєна до покриття вздовж порізів. Якщо не було порушено жодного квадрата, то найвищий бал був призначений для такого покриття. Відповідно до результатів тестів, всі бренди отримували це.

Найбезпечніші каструлі

Огляд найкращих за редакторами Simplerule.Ру. Про критерії відбору. Цей матеріал є суб’єктивним, не є рекламою і не служить посібником для придбання. Перед покупкою вам потрібна консультація з фахівцем.

Кожна домогосподарка на кухні має зручну і незамінну сковороду або навіть цілий арсенал. Вибираючи кухонний аксесуар, слід подумати про підтримку здоров’я, щоб отримати максимальне задоволення від процесу приготування. Ми зробили рейтинг найбезпечніших продуктів, які клієнтам, безумовно, сподобаються їх характеристики.

Як вибрати безпечну сковороду

Перш ніж купувати безпечну сковороду, вам потрібно заздалегідь матеріал виробництва:

  • Чавун. Добре тримає тепло, не деформується з часом. Страви мають антистильне покриття, але можуть іржавити, якщо не так доглядати за цим. Ще один мінус. важка вага.
  • Нержавіюча сталь. Каструля легко промивають і не реагує на їжу. З часом продукт не іржавий. Їжа може придушити покриття під час приготування їжі.
  • Алюміній. Це недорого. Світло у вазі. Страви швидко нагріваються. Алюмінієва сковорода може бути деформована при перегріті. Його поверхня легко пошкодити.
  • Мідь. Миттєво охолоджується і підходить для професійних кухарів. Анти.паличкове покриття вимагає ретельного догляду.
  • Кераміка. На такій сковороді ви можете готувати, використовуючи невелику кількість олії. Повністю безпечний для людей. Продукт зазнає пошкодження механічного типу.

Особлива увага приділяється захисному покриттю:

  • Титан. Страви з часом не іржавіють і не боїться механічних пошкоджень. Для тарілок індукційного типу титанові продукти не підходять. Пан окислюється в контакті з їжею, якщо лігатури додаються під час виготовлення.
  • Граніт або мармур. Мають чудові функції антиштабики. Мінус. висока ціна.
  • Сталь або алюміній. За допомогою цього покриття можна підготувати майже без масла. Поверхню легко подряпати. Варто також врахувати, що при сильному нагріванні можуть бути вивільнені шкідливі сполуки.
  • Кремнію. Він витримує високі температури. Легко мити. Через час покриття втрачає антистильні властивості.

Вибираючи продукт, необхідно враховувати тип кухонної плити. Отже, всі види каструль підходять для газу, для електричного. все, крім алюмінію. Пристрій індукційного типу буде працювати з посудом відповідного маркування.

Що стосується форми, він визначається на основі того, що саме планується готувати. Панкейка млинця призначена для оладій, млинців, гриль підходить для стейків, а смаження. для випічки риби та м’яса.

Продукція магазину здатна завдати шкоди здоров’ю. Речовини, що використовуються у виробництві страв, вказуватимуть на це. Варто відмовитися від каструлі, яка містить кровокислоту, кадмію або свинець.

Вибираючи учасників рейтингу, ми також враховували інші параметри:

  • нижня товщина і стіни;
  • наявність кришки;
  • метод кріплення ручки та її матеріалу;
  • вага і розмір;
  • зовнішній вигляд.

Ми віримо, що високоякісна сковорода не коштуватиме нижче 1000. Рейтинг найкращих продуктів, складених на відгуках покупців, особистого досвіду та порівняння характеристик, доводить це.

Рейтинг найбезпечніших каструль

Назва номінації Ім’я ціна
Найбезпечніші каструлі з покриття 1 7 500 ₽
2 5 000 ₽
3 5 500 ₽
4 1 800 ₽
Найбезпечніші каструлі з кам’яним покриттям 1 6 650 ₽
2 3 700 ₽
3 4 600 ₽
4 3 500 ₽
5 4 600
Найбезпечніші каструлі з титановим покриттям 1 11 300 ₽
2 2 250 ₽
3 9 000 ₽
4 3 400 ₽
5 2 850 ₽

Ева Соло нержавіюча сталь

найбезпечніші, каструлі, найбільш, безпечним, антистильним

Перше місце рейтингу займає сталева каструля Eva Solo Stainess Steel. Він підходить для використання на індукційних плитах і дозволяє готувати будь.яку страву. Набір включає сталеву ручку, прикріплену заклепками. Дно діаметром 30 см має керамічне покриття ковзання.

Продукт можна мити в посудомийній машині і використовувати для випічки в духовці. Ми не рекомендуємо наносити сталевий скребок для миття. Краще взяти польський польський з нержавіючої сталі.

Покупці вибирають товар для високоякісного, оптимального розміру. На нашу думку, матеріал страв робить його стійким до корозії, завдяки якому каструля триватиме довгі роки. Зручно, що ви можете готувати їжу на ній, не додаючи олію. Ось чому модель з нержавіючої сталі EVA є найкращим варіантом для легких та здорових страв.

Переваги

  • довговічність та практичність;
  • Підходить для індукційних табличок;
  • Ви можете приготувати їжу без олії;
  • Оптимальна форма та розмір.

Тефлон шкідливий у мисці чи ні, і як його можна замінити?

Тефлон увійшов у наше повсякденне життя настільки щільно, що майже в кожному будинку є пара каструль або горщиків з тефлоновим покриттям. Зрештою, дуже зручно використовувати такі страви. Їжа не горить, а для її приготування потрібна мінімальна кількість олії. Однак деякі стверджують, що такі страви можуть бути токсичними за певних умов. Зокрема, я, виявляється, давно загрожує небезпеці, використовуючи страви з тефлоновим покриттям. Чи дійсно це і які альтернативи можна знайти для заміни тефлонових страв. Ми спробуємо це зрозуміти сьогодні. Звичайно, кинути все старий посуд є непотрібним, але він все ще може утримуватися від купівлі нових страв. Тож давайте почнемо.

Тефлонові страви

Тефлоновий. Це одна з найбільш сприяння промисловій продукції, яка знайшла використання в різних сферах і приносить значний дохід. Багато дослідників наполягають на тому, щоб шкода тефлонового посуду не повністю доведена. Але, як відомо, без вогню немає диму. Часто у виробництві тефлонових страв використовується PFOC або кровокислота для стабілізації емульсій. Речовина дійсно токсична і повільно виводиться з організму. Але найгірше, що PFC може сприяти розвитку різних захворювань, наприклад: рак молочних залоз та передміхурової залози, розвиток захворювань щитовидної залози тощо.D. Варто додати, що пряма шкода PFCS для здоров’я людей все ще не доведена. Крім того, ця речовина присутня в тефлонові страви в таких невеликих кількостях, що така доза впливати на людський організм навряд чи зможе мати можливість.

Властивості проти рушниць, що страви, виготовлені з тефлону. Таке покриття не терпить механічного пошкодження, і при нагріванні вище 300 ° C токсичні, навіть канцерогенні речовини починають випускатись у повітря. На щастя, до такої температури каструлі рідко нагрівається під час приготування їжі. Оскільки при цій температурі нагріву більшість дієтичних олій починають негайно палити. Але, якщо залишити порожню каструлю на пластині без нагляду, то температура нагріву може досягти 399 ° C. Тому все ще рекомендується використовувати запобіжні заходи з такими стравами.

Запобіжні заходи

Тефлонові страви вважаються повністю безпечними, поки його не нагрівають до температури вище 300 ° C. Тому при належному кровообігу його можна використовувати. Таке начиння дозволяє готувати їжу з мінімальною кількістю олії, що робить їжу менш високою калорією та кориснішим. Але перед тим, як купувати такі страви, слід подумати: чи потрібна вам така сковорода або сковорода, яка навіть не може бути нагріта до потрібної температури? Якщо це вас не лякає, то вам слід дотримуватися дуже простих правил і спокійно приготувати їжу.

  • Не перегрівайте тефлонові страви, тим більше, щоб залишити порожні посуд на комфорт. 200 ° C цілком достатньо для приготування їжі.
  • Не рекомендується використовувати страви з пошкодженим антистильним покриттям. Найкраще його замінити. Також не рекомендується намагатися відновити покриття вдома, оскільки це неможливо зробити. Хоча є майстри, які, щоб заощадити гроші, намагаються це зробити.
  • Щоб запобігти руйнуванню антистильного покриття, при нагріванні слід додати трохи води або олії.
  • Під час приготування їжі слід увімкнути капот і провітрувати кімнату.

Слід мати на увазі, що вдихання шкідливих випаровування протягом декількох годин на день в результаті може виникнути запаморочення і може розвиватися навіть полімерна лихоманка. Симптоми схожі на звичайний грип, вони починають з’являтися через 4-8 годин після впливу продуктів піролізу ПТФЕ. Лихоманка проходить через кілька днів, якщо людина часто перебуває у свіжому повітрі. Варто додати, що деякі типи антистильного покриття не мають PTFE та PFC, наприклад, гранітного покриття високої якості.

Альтернативи тефлон

Якщо ви категорично не хочете користуватися тефлоновими стравами, ви можете використовувати інші варіанти:

  • 100% керамічні страви. Такі страви вважаються нетоксичними, виготовленими з природних матеріалів та їжі, як правило, не спалює. Однак ціна 100% керамічних страв часто досить висока.
  • Чавунні страви. Такі страви нагріваються рівномірно, їжа смачна. Крім того, страви гіпоалергенні та нетоксичні, досить міцні та довговічні. Мінус. вражаюча вага.
  • Страви з нержавіючої сталі. Такі страви не мають обмежень на термін служби. Він дуже легкий і стійкий до механічного пошкодження. Зручно гасити продукти в таких стравах, і, як правило, приготування їжі може зберігатися в холодильнику.
  • Скляний посуд. Вона не відрізняє шкідливі речовини, не поглинає запахів, не іржавіє і не деформує. Ціна таких страв низька. Страви вважаються універсальними, тривалий час зберігає презентацію та простий у догляді. Єдине.це те, що він не має властивостей проти палички.

На що ще слід звернути увагу при покупці?

найбезпечніші, каструлі, найбільш, безпечним, антистильним

Подивіться на дно каструлі. Шеф.кухар Роман Шегоров рекомендує негайно звернути увагу на те, чи є нижня каструля. Для цього його потрібно поставити на будь.яку рівну поверхню та оцінити, чи він рівномірно контактує з ним.

Вирішіть, що ви збираєтеся готувати. Для різних страв доцільно використовувати різні каструлі. Наприклад, для смажених млинців краще взяти широку каструлю з тонким дном (і антистильними властивостями, тобто покритою тефлоном, керамікою або емальною). Те саме підходить для швидкого смаження овочів або приготування яєць. Але для м’яса, риби, стейків, каструля з товстим дном підходить (включаючи гофроване): чавун, сталь, титан. Така сковорода нагрівається рівномірно, завдяки товстій дно, бажана температура підтримується, а волога, яка виділяється від продуктів, залишається швидше, і, наприклад, м’ясо смажиться і не гасне у власному соку і запечений з приємною скоринкою.

Слідкуйте за новинами, підпишіться на бюлетень.

При цитуванні цього матеріалу потрібно активне посилання на джерело.