Види антистильних покриттів. Що таке антистильне покриття

Види антистильних покриттів

Існує кілька різновидів антистильних покриттів. Усі вони створені на основі політетрафтора.етнічної приналежності (PTFE), більш відомого як Тефлон. Тефлоновий. Це фторополімер з унікальними хімічними властивостями, близькими до характеристик благородних металів. Він не розчинний у лугах та кислотах, термічно та екологічно безпечно. Винайшов його в 1938 році. Хімік Рой Планккетт з Dupont (США). Захистившись під сильним тиском тетрафтора-етилену, він отримав дуже гладку речовину, стійку до будь-яких хімічних впливів, не руйнуючи під впливом сонячного світла та не вистачає великих температурних змін. Спочатку PTFE використовувались у медицині, військовій та аерокосмічній галузях, а в 1956 році. Tefal (Франція) представив на ринку першу сковороду з антистильним покриттям.

Smileik Pan, з антистильним покриттям. Відмінна якість.

Тефлон використовується лише компаніями. Виробники страв, які отримали ліцензію від Dupont. Решта виробляють страви з іншими типами захисних покриттів: Diamond Best (Woll, Німеччина), Hostaflon (Akzo Nobel, Нідерланди), Керавіс (Балларіні, Італія), Protectal Plus (Fissler, Німеччина), Титан (TVS, Італія), AdgteLast “,” Стенд “(обидва. Tefal (Tefal).

Чим товщі покриття проти палички (відповідно до стандартів, це повинно бути щонайменше 20 мкм), тим довше каструля триватиме. Відомі виробники застосовують композицію в декількох шарах. Нещодавно Tefal розробив нове експертне покриття. “пиріг” з п’яти шарів. Кожен з яких виконує власну функцію.

Компанії.виробників постійно покращують якість PTFE, щоб зробити його більш стійким до механічних пошкоджень. Fissler використовує кріплення якоря захисного покриття Protectal Plus. Сковороду поміщають у ванну з електролізом (солона вода). Внаслідок хімічної реакції на поверхні страви утворюється оксид алюмінію. До нього застосовується антипродукційний склад. Цей метод забезпечує високий захист покриття, що дозволяє використовувати металеві лопаті.

Деякі виробники включають зміцнення матеріалів у PTFE. Частинки твердих металів або мінералів. Наприклад, у Teflon Infinity (DuPont) додавали спеціальні тверді мінерали, чітко видно на поверхні.

Титано-керамічне покриття проти палички особливо довговічний. У іменах у таких випадках є слово “титан”: “Титан” (Вол), “Titinpk” (“Нева-метальні страви”, “Титан Аль” (“Біол”, Україна) та інші) та інші. Титан і керамічні матеріали наносять на алюміній шляхом розпилення плазми. Внутрішня поверхня дна каструлі може бути або гладкою, або рельєфною, як бджоли. Клітини збільшують площу і роблять нагрівання більш рівномірним.

Титан не додається до самого фторопласта; З титану виготовляється шар під фторопластом. По.перше, по ньому розпилюється шар оксиду титану, зверху.Т.F.E він fluoplast-4. Отже, це схоже на тефлон, і у нас є окрема стаття про це.

Думка. Покриття титаном однакове тефлон, не має нічого спільного з металевим титаном. Виробники більше не знають, як бути збоченим, і перейменувати звичайні речі з новими іменами.

Матеріал основ страв

Служба служби страв залежить не лише від особливостей захисного шару, але й на основі основи. з металу, з якого виготовляються посуд.

Панами проти.рушниць.це алюмінієве, сталеве та литне покриття. Найчастіше алюміній вибирається для основи, оскільки він ідеально проводить тепло: 4 рази краще, ніж чавун, і в 13 разів краще нержавіюча сталь. Це економить час та електроенергію, особливо в присутності електричної печі.

Штамповані та литі алюмінієві каструлі з антистильним покриттям

Алюмінієві каструлі поділяються на штамповані та відлиті. З штампуванням джерела матеріалу. аркуші, отримані прокатанням алюмінію.

Служба службового періоду штампованої сковороди в основному залежить від товщини металевого листа, з якого вони зроблені. Дно високоякісних штампованих продуктів повинно мати товщину щонайменше 2,7-3 мм. Каструлі з дном тонші, ніж 2,5 мм, хоча вони є найбільш недорогими, але не служать дуже довго. 1,5-2 роки. Вони швидко виходять з ладу через деформацію дна та перегрівання покриття.

Виробляються литі алюмінієві каструлі, що виливає розплавлений алюміній у особливу форму. Це дозволяє отримувати посуд з потовщеним дном і стороною краю та збільшити його силу. Такі продукти масивні. Сплави з дном з товщиною щонайменше 6 мм, зі змінними стінками поперечного перерізу з мінімальною товщиною 3,5 мм, з багатошаровим анти-палицевим покриттям на внутрішній поверхні може тривати 5-7 років і довше залежно від використання та догляду.

Сталевий і чавунний начинок з покриттям

Найпопулярніші імпортні страви з нержавіючої сталі мають маркування 18/10. Числа 18 та 10 вказують на відсоток у сплаві хрому та нікелю.

Композиція проти палички надзвичайно рідко покрита литими каструлями.

Згідно зі статистикою, запаморочення смаження з антистильним покриттям сьогодні виробляються здебільшого з алюмінієвих алюмінієвих сплавів. За словами професіоналів, цей метал найбільш підходить для кові.

Застосування антиштарового шару

Анти.рушничні покриття на основі страв застосовуються двома способами: розпилення та кочення.

Розпилення: Тефлонове або інше покриття застосовується до утвореного корпусу за допомогою промислового спрею.навідника. Після цього виникає висихання та спікання полімеру.

Метод прокатки (його також називають роликом). більш продуктивні та економічні. У цьому випадку анти.inferior композиція подається на спеціальних відеороликах, між якими заготовка проходить кілька разів.

На каструлях, які набагато краще штамповані, антистильне покриття можна застосувати лише шляхом обприскування. Ось ще один аргумент у захисті цієї технології.

Підробки. Урожай або гладкий?

Не купуйте посуд на ринках, де досить часто продавці видають шар чорної фарби в китайських каструлях для справжнього тефлону. Насправді такі страви найчастіше виготовляються з непрофільного металу і шкідливі для здоров’я. Корпоративний анти.дрильський шар дещо грубий і підроблений. занадто гладкий.

Класична алюмінієва сковорода “Pro Induc” з антистильним покриттям для щоденного використання, з каталогу страв. Підходить для всіх тарілок, включаючи індукцію.

Уміщена посудомийна машина повинна зважуватися в руці. Клацанням, світлові моделі краще ігнорувати. Такі страви виготовлені з тонкого металу, тому це дешево. Він є недостовірним в експлуатації, оскільки дуже швидке нагрівання стін відбувається надзвичайно нерівномірно. Як результат, через деякий час посуд може бути спотворений або її нижній згин. Така модель не тільки не терпить зміну холоду та тепла, але й псується, навіть якщо кілька яєць, взяті з холодильника на його червоній поверхні, залиті на її червоній поверхні.

Щоб запобігти деформації, дно посудомийних машин високоякісної.

Думка. Звичайні кухарі ніколи не очищають сковороду. Його або очищають сіллю, або витирають папером. NAR.це природне покриття анти.клот. Незважаючи на непересцентаційний вигляд, він дуже функціональний і дозволяє оцінювати всілякі тефлони (фторопласти) та обсмажувати без олії на звичайній каструлі “стерно”.

Індукційні пластини

Панами проти палички, розроблених для індукційних пластин, знаходяться в колекціях Касті (Іспанія), Тефал, Вітесс (Франція), Фісслера, Нев-Метальських страв тощо. Піктограма на упаковці такого продукту зображує стилізовану індукційну котушку.

Перевага індукційної плити. Нагрівання посуду безпосередньо, а не поверхня печі. Принцип його дії: індуктори, розміщені під скляною панеллю, генерують електромагнітне поле над пальником. Він веде вихрові струми в стравах з магнітних струмопровідних металів, які нагрівають його.

Сталь AISI 202 та 201 використовується в дешевих стравах. У них дорогий нікель замінюється дешевшою міддю. Мідь. Отруйний метал, пам’ятайте, що мідні страви завжди були покриті оловом (ludili).

Магнітна сталь AISI 430. Феррит, дитячий, дешевший. Провідні європейські виробники страв використовують його лише для виготовлення нижньої поверхні багатошарового дна. Для того, щоб він використовувався на індукції.

Наприклад, недорогі страви, наприклад, ikea, можна повністю виготовити з цієї сталі, яка не є смертельною, але така “нержавіюча сталь” може іржавити. Її стійкість до корозії внизу. Існують також мартенситні сталі (наприклад, AISI 430), але вони зазвичай не використовуються для страв. Вони відрізняють хром. Ця сталь підходить для виготовлення ножів, завдяки своїй високій стійкості.

Купив 1,5 роки тому дві каструлі. Один для смаження від Gipfel, платинового покриття (ви не можете використовувати залізні предмети), інший млинець з титановим покриттям (ви можете використовувати залізні предмети, як написано в інструкціях). І якось вона смажила млинці в обох каструлях і поспішала, але тісто було дуже рідким, в деяких місцях мені довелося відновити залізний шпатель. Як результат, Vario-з подряпинами, а принаймні gipfel (pah-pah).

Я вже п’ятий рік використовую професійні каструлі Ballarini, принаймні це покриття проти палички, незважаючи на не завжди акуратне лікування та періодичні вишукані з ложками-вершинами. Покриття було втрачено, в місцях помітні неглибокі подряпини, але загалом покриття виявилося дуже наполегливим. Виявилося гірше із зовнішнім покриттям. Він поглинає олію, тому нестабільні коричневі плями на сірої поверхні залишилися на одній з каструлі. І на найбільш часто використовуваній сковороді покриття вже почало руйнуватися: або через часті нагрівання, і, можливо, через миття в посудомийній машині.

У мене гладкий баларіні навпаки: все чудово назовні, а зсередини тефлона успішно знімається ложкою будинків.

У мене є досвід: 1. Чавунний радянський2. Алюмінієвий радянський3. Ранні тефлонові радянські44. Top Tefali5. Rondell6. Білетті

Imho, bialetti. лідер. Наступна сковорода. Тільки цей офіс.

Amway Duramic також містить PTFE. Схоже, я читаю на веб.сайті TVS. Для посилення додаються титан та кераміка, лише основа нержавіючої сталі.

Тефлон Лі, Дурамік, все одна: Зовнішня речовина. Це політичне оориле. Дурамічне антистильне покриття. Той самий тефлон по суті (PTFE). Існує інформація, що нічого не є таким новим, крім політетрафторелену ще не придумав. Тож вони патентні будь.які «лайно», заради просування своїх брендів та відхід від оплати ліцензії. Усі ці покриття. “Титан”, “Дурамік” і Т.С. Просто поєднання різних шарів, де найважливіші. Верхній і він ptfe.

Близько року тому я купив каструлю “Титан” у страв Неви. У інструкціях, хоча написано, що покриття жахливо міцне, і ви можете вільно потирати на нього столові прилади, я був таким, як це і Шкрріабал або спеціальний з дерев’яним шпателем або над спеціальним шпателем Тефал.

Після першого використання з’явилися подряпини. Здається, що покриття занадто м’яке або підкладка м’яка. Я смажив, як правило, на мінімальних вогнях. Перегрів я виключаю 100%.

Серія титану в стравах Нева-Метал також з керамікою та досі тефлоном. І що б там не було, але все це просто різні субстрати під тефлоном, що не впливає на його властивості. Навіть якщо підкладка сильна, саме тефлон може бути вирізаний або вискоблювання.

Я використовував швейцарські діамантові каструлі з покриттям “алмазом” протягом року, поки антипродукційний шар не погіршиться, він не дряпається. Поки що лише з найкращої сторони вони встановили. І все.таки, коли я вибрав, мені дуже сподобався німецький Wolle. До цього був Тефал, кулінарний фахівець, вони вийшли з порядку приблизно через 2 роки.

На каструлі з млинцем я вирішив заощадити і купив неву-метал титану. Хороша сковорода, я мушу сказати. Але, я думаю, оскільки я завжди зігріваю її порожню перед плитою млинців, це не триватиме дуже довго.

У мене є два млинці з Неви. Мені дуже подобається якість. Одна проблема. лише. Млинці давно обсмажували. Раніше було два тонких тефалькі, вони швидко обсмажували, не.тикер був, вони важче, загалом неможливо обсмажити млинці, важко смажити ще до кори. Блідні зараз млинці отримують. Але зовсім не приклеюється, ні олії, я смажив на сухій сковороді!

Я дуже задоволений каструлею від покупця Blue Steel De (продається в метро SS) дешево, при правильному використанні нічого не згорить. Єдиний недолік. Необхідно подбати як про род, не залишати решту їжі тривалий час, не мийте в посудомийній машині, після промивання, висуньте, і доцільно змастити олією або жиром.

У мене є сковорода Wolle із звичайним перекриттям покриття. Швидше, напевно, вони були “викриті” через рік, і перший не вдалося навіть не смажити сковороду, а чомусь чомусь, і коли покриття з’являється безперебійно, тому воно буде нудно просто до смерті. На сковороді стало неможливо викласти що.небудь нормально. Все пішло на смітник.

Я давно використовую Woll. Зазвичай я купую їх тушонку (каструлі з дуже високими сторонами), щоб зручно гасити і смажити. Однак є ще одна низька сковорода для смаження. Титан плюс покриття. Sokorodniki зазвичай достатньо протягом двох років з регулярним використанням, протягом року.

Титанові каструлі. нафон. Хоча деякий алюміній і містить титан, але частіше ґрунтомічна сковорода з тефлоновим покриттям називається. Що купити (поки що я дізнався, але не до кінця): від алюмінію. Вол (воля), але не найдешевший (так, як без тефлону) і не купуйте іншого (вони кажуть, є фальшива китайська нержавіюча сталь).Чавун без покриття. Skeppshultchun Emalent. Staub або Le Cruset (Le Croesier). Це найкращі. Хто з них впаде. Вам не потрібні дешевші, т.До. Буде невизначеність у силі емалі (і про це незрозуміло).

Все, що вам потрібно знати про тефлонове антистильне покриття

Спи з тефлоновим антистильним покриттям давно стало звичним, якщо не новим стандартом. Однак звичайний користувач мало знає про саме покриття. Ну, ми спробуємо закрити ці прогалини в знаннях, тим більше, що з тефлоном все далеко не так просто, як це здається на перший погляд, саме тому історія стає лише цікавішою.

Що таке тефлон і як він був винайдений?

Перше, що вам потрібно знати про тефлон. це те, що його звичайна назва. це не що інше, як маркетинговий крок. Це було потрібно для того, щоб зробити новий тип покриття зручно рекламувати та легко запам’ятати. Насправді хімічну речовину важко вимовити назву “Політичний радіортиль”, який для зручності також зводиться до абревіації PTFE.

види, антистильних, покриттів, таке

Ця синтетична сполука була відкрита майже століття тому, у 1938 році, хімік Roem Plankette, який на той час працює в американській компанії Kinetic Chemicals. Дивно, але це відкриття було результатом ДТП. Вчений встановив експерименти з холодоагентами, і результат в одному з циліндрів із сумішшю газу відбулася полімеризація. Отже, народилася нова синтетична речовина у вигляді білого порошку парафіну.

Після його досліджень було встановлено, що новий склад має високу стійкість до температурних крайнощів та хімічних впливів, а також дуже низький поверхневий натяг та “ланцюг”. Але, мабуть, її найважливішою якістю була найвища інерція. частинки речовини не залишалися на предметах, що контактують з нею, і навіть не відкидали живі організми.

Новий винахід швидко знайшов застосування в різних галузях. Спочатку це була медицина та промисловість, але протягом багатьох років кількість варіантів його використання зросла надзвичайно і буквально досягла зірок. деталі човників та скафтів були вироблені з Тефлону. Зараз він використовується ще більш обширним: існують тефлонові мастильні матеріали для різних механізмів, імплантати для серцево.судинної хірургії, мембрана одягу, що захищає від дощу чи вітру, і, звичайно, спеціальні покриття для каструль виготовляються з.

До речі, у 1941 р. Речовина була запатентована, а в 1949 р. Більше того, сама комерційна назва “тефлон”, яку йому надавала компанія.

Тефлон і каструлі

Покриття проти палички стало широко відомим завдяки Tefal, який тільки почав використовувати тефлон для покриття робочої поверхні своїх каструль. Після цього багато хто почав запитувати тефлонові каструлі або «каструлі з Тефалі» у магазинах, що не мають звички, що означає саме наявність антистильного покриття.

Насправді це принципово неправильно, і не тільки тому, що справжня назва має різну речовину, але з причини, що не тільки вона може виступати як антистильне покриття. Наприклад, тепер ви можете знайти каструлі з керамічним покриттям проти палички, покриттям з мармурової крихти або, нарешті, звичайною емальною, яка також має певні антистильні властивості.

Крім того, багато компаній, які не хочуть платити відсоток хитрості Дюпон, також використовують політичні та різні його варіанти, але придумують власні прості та звужні імена, наприклад, хостфлон або побутовий “adheglast” або “стали”.

Найважливіші властивості

Незалежно від того, як компанія називає своє покриття на основі PTFE, це не впливає на її властивості. Ми зупинимось на них як висновок нашої історії. Отже, чому тефлонове антистильне покриття так добре?

  • За умови певних умов, він має надзвичайно високий ступінь адгезії з алюмінієм. основний метал, що використовується для отримання каструль. Простіше кажучи, покриття «прилипає» так добре на металеву основу, що воно може бути розділене лише шляхом порушення умов експлуатації. перегрівання або вискоблювання.
  • PTFE має надзвичайно широкий спектр робочих температур і починає танути лише при 260 ° C, а деякі його сорти. і при більш високих температурах до 327 ° C. При використанні каструлі такі індикатори можна досягти лише в духовці або на пальнику, розміщуючи на ній порожні посуд, а навіть тоді не завжди, а не на кожній тарілці.
  • Склад вважається найбільш стійким до хімічних ефектів серед усіх синтетичних речовин, відомих людині і навіть благородних металів. Він не знищений кислотами та лугами.
  • Його поверхня стійка до змочування водою, жирами та технічними розчинниками, завдяки якій вона надає посудом антистильні властивості. продукти просто не прилипають до поверхні.
  • Незважаючи на всі вищезазначені переваги, матеріал дуже м’який і злегка еластичний, тому він може легко пошкодити жорсткі предмети. Ось чому лише м’який пластиковий або дерев’яний лопатки дозволяється використовувати туфлоні смажені каструлі з тефлоном.

І останні, і найважливіші. чутки про небезпеку Тефлону. це звичайний міф. За умови роботи, встановлених виробником, матеріал не потрапляє в їжу і не реагує з нею через інерцію, тому він навіть не контактує з організмом. І якщо покриття почало відшаровуватися, то сковорода вже обслуговувала свій термін, і настав час шукати заміну, добре, через поширеність технології, зараз не дуже дорогі моделі з анти-паличковим покриттям.

Контейнерний фокус. Протягом 10 років вона працювала консультантом з продажу у великому магазині страв, і тепер я знаю все про неї. Я люблю смачну домашню їжу та все, що з нею пов’язане, і я радий поділитися своїм досвідом з читачами.

Яке антистильне покриття краще: тефлон або кераміка?

Пан без паличкового покриття зараз сприймається як щось відверто застаріло. І це зрозуміло. Як кажуть: “Ви швидко звикаєте до хорошого”. Однак самі покриття поступово стають все більше і більше, що породжує низку чуток про те, які антистильне покриття краще, а також про безпеку та небезпеку кожного типу. Сьогодні ми пропонуємо розвіяти сумніви та безпосередньо порівняти два найпопулярніші види: тефлон та кераміка. Для цього розгляньте та порівняйте основні характеристики.

Безпека

види, антистильних, покриттів, таке

Протягом багатьох років засоби масової інформації з різним ступенем діяльності та наполегливістю сприяють шкоді тефлону. Основний акцент робився на тому, що це синтетичний матеріал, який відрізняє шкідливі речовини і викликає різноманітні захворювання. При такому підході звичайна кераміка (а в кожному будинку є керамічне коло) справді здається безпечнішою. Однак все це лише чутки.

Загалом, про те, що таке Тефлон (він же PTFE, PTFE), і як він з’явився, ми вже детально розповіли, і ми не будемо його переказати. просто знайомлячись із відповідним матеріалом. Натомість нам краще поговорити про його вигадану небезпеку. І тут все напрочуд просто, але дуже цікаво.

На перших етапах (і це, до речі, повернувся в 1950.х роках), покриття включало в себе кислоту крові кислоти. Як пізніше виявилося, це дійсно може завдати шкоди людському тілу, саме тому страви з покриттям проти палички почали автоматично звинувачувати у всіх неприємностях. Насправді ця речовина була присутня не тільки в ній, але і в домашніх хімічних речовинах, пластиковій упаковці та інших предметах, періодично використовується в повсякденному житті. У той же час кислота була знищена безпосередньо під час виробництва страв до того, як товар з’явився на полиці: покриття було застосовано до основи при температурі 400 °, і речовина повністю розкладена на 250.

І, нарешті, остаточний штрих: Коли стало відомо негативні наслідки педікратанної кислоти, в Європі було прийнято офіційну директиву, яка зобов’язує виробників припинити його використання, до яких усі відповідальні виробники негайно стежили.

Проміжні: тут матеріали рівні.

Властивості анти.рушниць

Оригінальний

Перше враження здатне формувати ставлення до придбання для решти використання. Простіше кажучи, якщо їжа почне прилипатися до сковороди під час першого приготування, то ставлення до неї буде абсолютно пошкоджене.

У зв’язку з цим кераміка трохи перемагає в Тефлоні. Його поверхня спочатку гладка, тому шматки їжі краще ковзають уздовж неї і не «чіпляються» до мікронерів. Однак це не означає, що тефлонове покриття призводить до спалювання. Ні, це просто не так гладка сама по собі.

З плином часу

Існує один важливий нюанс: плавність обкладинки PTFE не змінюється з часом, особливо якщо покриття є якісним, багатошаровим і застосовується відповідно до технології. У той же час, кераміка швидко покрита мережею мікрокарапіну, що стає набагато більш грубим, ніж тефлон. Як результат-після 2-3 місяців використання в тому ж режимі, властивості анти-палички каструлі будуть дещо гіршими, ніж у PTFE. А оскільки страви зазвичай купуються не на пару місяців, а протягом декількох років, як результат, тефлон можна вважати переможцем.

Міцність

види, антистильних, покриттів, таке

Сила. це дуже розмита концепція, оскільки стійкість до різних впливів у матеріалах різні. Для зручності можна розрізнити 3 основні параметри:

  • Абразивний опір. Збереження початкових якостей у контакті з абразивами. Вище з керамікою. Використовуючи абразивні очищувачі (порошки, тверда сторона губки для миття посуду), вона впевнено зберігає властивості антистильної нерухомості і твердо тримається на металевій основі. Однак кожен виробник страв з тефлоновим покриттям попереджає про цю особливість.
  • Ударна сила. здатність протистояти ударам. Тут, без сумніву, PTFE виграє. матеріал гнучкий і пластичний. Якщо ви випадково вдарили каструлю по краю каструлі ложкою або виделкою, або, ще гірше, киньте її, то з тефлоновим покриттям нічого не станеться, а чіпси та тріщини, ймовірно, з’явиться на кераміці. Буде небезпечно використовувати такий посуд.
  • Стабільність до стирання. Щоб визначити це, було винайдено навіть кілька цікавих стандартних тестів. MTP (він же тигр) та SPAR (імітація миття губкою). У першому випадку спеціальним пристроєм на певний час є поверхня трьох «кігтів» з вольфрамовими кульками з карбіду, у звичайних стравах для миття посуду натиснуто і вперед і назад. Відповідно, чим більше рухів витримує покриття, тим краще. З керамікою відразу все зрозуміло. це сильний матеріал, який практично не підлягає стирання. Однак сучасні варіанти тефлону взагалі не поступаються. Наприклад, шар PTFE з товщиною 45 мкм дає показники 240 MTP та 8000 SPAR. з точки зору звичайного домашнього використання, це приблизно 8 років періодичного промивання страв.

Температурний режим

У зв’язку з цим антистильні покриття, виготовлені з тефлону та кераміки, абсолютно рівні. Звичайно, максимально допустимі температури в матеріалах відрізняються, але при роботі на звичайній домашній плиті немає різниці між ними.

І останній важливий момент. догляд за стравами. Ми вже згадували вручну миття, і тому тепер ми звернемо увагу на можливість миття в посудомийній машині. І тут керамічне покриття серйозно поступається PTFE. Основна проблема полягає в тому, що таблетки та порошки для посудомийної машини завжди містять луг, який промиває жир. Однак це негативно впливає на керамічне покриття, що призводить до його передчасного зносу. Відповідно, власники посудомийної машини при виборі краще надати перевагу каструлі з тефлоновим покриттям.

Хто переміг?

Насправді важко визначити справжнього переможця. Скажімо, що одне анти-паличкове покриття, безумовно, краще, ніж інше, ви не можете. Але може бути точним, що тефлон, бо вся його “ніжність” не поступається сильній кераміці і навіть певним чином перевершує її. А також страви з таким покриттям просто дешевші, що також сильно впливає на вибір у дуже обмеженому бюджеті.

Контейнерний фокус. Протягом 10 років вона працювала консультантом з продажу у великому магазині страв, і тепер я знаю все про неї. Я люблю смачну домашню їжу та все, що з нею пов’язане, і я радий поділитися своїм досвідом з читачами.

“Покриття проти стимул”. що воно є і чого воно складається?

Давайте повернемося до походження. Наприкінці тридцятих років 20 століття перше анти-паличкове покриття створило американського вченого хіміка Роя Планкетта. Він розробляє нові матеріали для виробництва страв Dupont. Дуже багато експериментів із сполуками, що містять фтор, дозволяли отримувати хімічний склад, який був стійким до високих температур та механічних впливів. Винахід набула популярності у військовій та аерокосмічній галузях, в медицині.

Пізніше технологія почала застосовуватись у повсякденному житті. Чому домогосподарки закохалися в таке покриття? Він має гладку поверхню, вимагає менше олії при смаженні або взагалі не вимагає, не схильне до пошкодження, його легко очистити. На перший погляд це звучить безпечно, але повернеться до імені нашої статті.

Вся правда полягає в тому, що тефлон не можна нагрівати до дуже високих температур. Відомо, що токсичні речовини при нагріванні потрапляють у повітря та продукти. Чим частіше ми нагріваємо тефлонову сковороду до високої температури, тим швидше тріщини покриття, дрібні частинки та летючі речовини не тільки падають у повітря, але й у підготовлену страву. Речовина належить родині фотографуваних сполук. Його можна знайти як частину стін духовки, мікрохвильової піч, мішків, в які зазвичай упаковують фаст. У 2006 році Агентство охорони навколишнього природного середовища США визнає виведений попел як карциноге. Половина життя кровокислів в організмі людини становить близько чотирьох років, і при використанні агресивних миючих засобів ефект лише посилюється.

Однак ми зазначили, що якщо поверхня не перегрівається, то процес приготування може бути безпечним. Що означає перегріватися? Запобігти температурі вище 260 градусів Цельсія.

Які небезпеки чекають після 260 градусів ?

Наступна точка нагріву. 349 ° C і вище. Ця температура здатна змусити Тефлон швидше руйнуватися та шкідливі пари для провокуючих полімерної лихоманки. Ми сподіваємось, що ви ніколи не дізнаєтесь, що це так. 360 ° C і вище, це змусить тефлон кидати різні токсичні гази.

Американське федеральне агентство охорони навколишнього природного середовища (EPA) стверджує, що невелика кількість викинутого газу не завдає шкоди органу, а накладає заборону на смаження каструлі з тефлоном. На жаль, дослідження постійного та короткотермінного впливу газів та кислот на організмі не проводяться, тому ви не можете зробити однозначний висновок про безпеку.

Що безпечно готувати на антистильному покритті?

Хороший науково.дослідний інститут домашнього господарства провів дослідження та вивчав швидкість нагріву на поверхню каструлі для невпевнених значень. Експеримент брав участь дешево та просто (близько 550 грам.), середній (близько 950 г.) і важкий (близько 1,2 кг.) каструлі. Дослідження проводили за допомогою звичайної варильної варильки.

Результатом було висновки, що звичайний омлет повинен бути готуватися на середньому вогні протягом трьох хвилин на легкій сковороді. Куряча філе безпечна навіть на сильному вогні протягом п’яти хвилин на легкій сковороді. Для багатьох ваш улюблений бекон можна зробити хрустким на сильному вогні протягом п’яти хвилин у середній сковороді.

Заходи безпеки під час експлуатації страв проти палички

Як завжди, ми рекомендуємо дотримуватися деяких правил експлуатації, щоб захистити себе. Якщо ви обсмажуєте, то швидко, на невеликому або середньому вогні.

  • Не хапайте сковороду порожню. Напевно, ви помітили, що залишаючи сковороду без їжі, або наливши олію, вона починає палити за пару моментів. Цей процес призводить до вивільнення кривавої кислоти. Порада: Виробники почали виробляти каструлі з термочутливим індикатором (тепловий контроль). Зміна яскравості червоного кола в центрі внутрішнього дна показує, що сковороду нагрівали до 180 градусів, і ви повинні негайно завантажити продукти, продовжуючи контролювати температуру.
  • Не готуйте на сильному вогні. По.перше, термін служби сковороди буде збільшено, по.друге, ваші ранкові млинці точно не згорять. Порада: Будьте обережні з приготуванням їжі. Смаження такого продукту вимагає високої температури. Ця умова небезпечна для тефлонового покриття, тому вибирайте гриль або інший тип каструлі.
  • Використовуйте капюшон або найближче вікно
  • Не використовуйте страви з пошкодженим дном. Свока сковорода з подряпинами здатна кидати більш шкідливі речовини при менших температурах.До речі, поверхня також може погіршитися від твердої губки.
  • Не забувайте змінювати каструлі кожні два роки. Виробники рекомендують використовувати страви до п’яти років, але бути пильними та дотримуватися стану поверхні вашої каструлі. Якщо невелика шкода помітна, негайно киньте кухонний посуд.

Де ще можна зустріти Тефлон і як його замінити?

профі

Органи охорони здоров’я європейських країн не забороняють застосовувати «тефлонові» страви, оскільки частинки речовин байдужих до лугів та кислот, що підлягають правилам використання, не реагують на їжу, тобто вони нешкідливі для людини, коли люди, коли Вхід у травний тракт.

Мінус

Основою покриття проти палички є політичний метр-фторуд (він же тефлон). При високих температурах (від 190 градусів) полімер розкладається в летючі речовини. Під час перегріву каструлі антистильне покриття може завдати шкоди здоров’ю.

Шановні читачі! Дякую за те, що прочитали наш блог! Отримайте найцікавіші публікації раз на місяць. На першому порядку ми даємо 12 пляшок мінеральної води Biovita або пити воду Стелмаса на першому порядку. Оператори зв’яжуться з вами та вказують деталі. Тел. 8 (800) 100-15-15