Якими Дровами Краще Топити Піч У Хаті

Хвойні породи

Цими породами відмінно розтоплювати печі. Вони відмінно горять, проте, невелике час. Розкидаючи на всі боки іскри, роблять небезпечну ситуацію.

Соснові дрова містять смолу, яка допомагає появі сажі в камері згоряння і димоході. Робота з сосною призводить до виникнення в повітрі терпких парів, через згоряння смоли.

Ялинові дрова горять так само як соснові. Робота з ялиновими полінами, призводить до виділення ефірних масел. Це супроводжується тонізації дихальних шляхів.

Як правильно класти дрова в камін

Забезпечити рівне горіння і швидкий розпал полум’я вийде, якщо навчиться правильно залажівать дрова в топку. Для цього, виконують кілька операцій:

    Роботи з підготовки. Краще, щоб розмір дров був приблизно аналогічний. Підбираються поліна на 5 см менше, ніж глибина камери згоряння.

Більшість виробників продають вже готові калібровані дрова, придатні для більшості типів камінних вогнищ. На початку камери згоряння, відкривається в’юшки, утворює тягу в каміні.
Лягає запал або розпалювання. Практично, це суха тріска, покладена гіркою, таким чином, щоб між лучиною був вільний воздухопроход.

Зверху затравки, на відстані 15 см один від одного, кладуть поліна. Вони будуть Підставою майбутнього «кострища». На них кладуть дрова, за принципом «піонерського вогнища».

Є спосіб досягти того, щоб камін не димів при спалюванні дров у вогнищі. Затравки переносять з основи, на верх складеної гори дров.

Вогонь запалюється зверху і поетапно опускається вниз. Цей спосіб можливий, тільки якщо є наявність хорошої тяги і сухого палива.

Як топити камін дровами

Вивчиться правильно топити камін дровами, не так і просто. Однак, після придбання важливих здібностей, вдаватиметься розпалити вогонь з одного сірника, забезпечити однакове горіння полум’я і високу віддачу тепла від спалювання палива.

Здатність правильно розчинити камін, пов’язане з розумінням експлуатаційних особливостей і принципів горіння.

Потрібно гарантувати безпеку людей, які знаходяться в будівлі, запобігши можливість пожежі та поширення чадного газу в кімнати для проживання.

Якими дровами краще топити піч. Види головешок, плюси і мінуси, правила зберігання

Вогонь в печі на дровах завжди додає особливу атмосферу дому. Його не замінить атмосферний пальник, або електричний теплової джерело. Затишок і психологічний комфорт. Важливе, проте не основне призначення вогнища. Важлива функція вогню в печі. Обігрівати житло. Природна віддача тепла залежить від якості дров, які укладають в топку.

Якими дровами краще топити печька в будинку, як їх слажівать і де зберігати. Дані питання стоять перед господарем будинку під час покупки твердого палива.

Дрова з хвойних порід

У хвойних породах смолисті речовини міститися в надлишку, дають досить багато диму, який сильно засмічує димовідвод. Горять такі поліна досить швидко. Для печі краще хвойні породи не брати. Топити печі і каміни полінами хвойних порід дерева необхідно досить обережно. Однак навіть при власних мінуси такі дрова затребувані.

Часом використовують хвою для камери згоряння бань, щоб наповнити маслами дерев хвойної породи парну. Лікувальні сили сосни і ялини допомагають вилікується від захворювань системи дихання і заспокоять нервову систему.

На замітку. Часом можна бачити, як господарі домоволодінь застосовують камеру згоряння в якості утилізації непотрібної папери і інших видів відходів, з труби валить насичений дим чорного кольору. Крім того, що це веде до погіршення екології, необхідно знати, що забруднюються канали димоходу, покриваючись товстим шаром сажі.

Дрова з листяних порід дерева

Щоб прийнятно підібрати дрова для камери згоряння печі, спираючись на певні потреби, давайте для початку розглянемо дуже популярні породи дерев з листям на предмет застосування їх для опалювання будинку.

Дрова з дуба. Професіонали давно відзначили дубові дрова, як деревину, що володіє майже що найбільшою віддачею тепла (дуб поступається ясеня).

У той же час горіння дуба проходить дуже довго, що дає можливість істотно зменшити витрату головешок. Подібні характеристики дуба пояснюються його щільною, твердою структурою.

По справжньому дубові дрова коштують набагато дорожче всіх інших, але економія проглядається в можливості опалити приміщення меншою кількістю палива.

Заготівля деревини дуба

Вважається, що для заготовки необхідно застосовувати дуб середніх років, тому як власне в даний час його характеристики максимальні. При горінні дана деревина виділяє міцний жар, а ще дуже приємний, властивий лісової запах. Дубові дрова широко застосовуються для камери згоряння відкритих камінів, вони дозволяють зробити в приміщенні позитивну атмосферу, наповнену цілющими запахами лісу.

Цікавий факт: справжня піца з Італії запікається в печі на виключно дубових дровах. Італія не багата таким видом дров, завдяки цьому в даній країні деревина дуба дуже цінна.

Однаковими параметрами володіє ясен, а ще фруктові дерева, наприклад яблуня або груша, проте їх слід заготовляти також в установленому середньому віці.

Дрова з берези. Наступна дуже поширена деревина, яку ми будемо розглядати, це береза.

Березові дрова широко використовуються для печей в лазнях, бо не тільки дають чудовий жар і запах, а й забезпечені дезінфікуючими характеристиками.

На додаток до всього цього лазня протоплениій на березових дровах сповнена властивостями для оздоровлення, вона прекрасно сприяє впоратися з простудними захворюваннями, хронічними проблемами з дихальними органами.

Втім існують і маленькі деталі при заготівлі берези. Давно вже довели, що власні ключові властивості дрова з даного дерева втрачають через 2-3 роки зберігання. Визначити це можна за своїм виглядом поліна, воно стає трухлявих. Від подібних дров не варто чекати міцного спека, та й традиційний запах з них зовсім зникає.

Заготівля дров з берези

У складі березової деревини і її кори знаходиться значна кількість дьогтю. Його ви можете дивитися при горінні кори, коли вона починає виділяти чорні клуби диму.

Дьоготь вважається вуглецевим з’єднанням, завдяки цьому він може швидко загорятися і горіти з великою інтенсивністю. При цьому після згоряння золи від берези практично не залишається.

Кору берези і скіпи з полешек почасту застосовують для розпалювання печей, тому як дана деревина горить навіть сирої.

Якщо зіставляти березові дрова і соснові або з деревиною вільхи, то за рівнем віддачі тепла вони вище на 25-30%.

Дрова з вільхи. Деревину вільхи можна відразу дізнатися по отличительному кольором, який ймовірно буде помаранчевим, червоним, блакитним, охристим. Різноманітні кольори вказують на певну породу вільхи, а їх зараз виведено близько 20-25. У старі часи вільхові дрова називалися «царськими», тому як багато століть використовувалися для опалювання будинків знаті.

Вільхові дрова мають високу якість, вони своїми силами сохнуть при нормальних умовах зберігання. Це властивість дуже часто характерно для вільхи, яка росла в дали від річок, озер, в грунті з малою кількістю вологи.

Інша чудово властивість вільхи складається в її неповторному ароматі, який зберігає деревина протягом 2-3 років зберігання. За пригоду даного часу запах при горінні буде незначним, але рівень віддачі тепла не зміниться.

У старі часи вільху активно застосовували для камери згоряння лазень по чорному, тому як при горінні вона практично не виділяє диму. Вважається, що деревина вільхи сприяє очистити від сажі димовідвод, виділяючи при горінні випаровування конкретного виду.

Дровозаготовка з вільхи

Володіючи ексклюзивним ароматом, вільха активно застосовується при копченні м’яса і риби, неспроста при заготівлі вільхи, тирса збираються для майбутнього застосування.

Дрова з ясена. У продажу деревина ясена зустрічається нечасто і коштує дорого, тому як за власною віддачі тепла даний варіант дерева можна порівняти з дубом, і навіть трохи його перевершує. Заготівля ясена проходить з якимись проблемами, через твердої структури його досить важко розпилювати на частини.

Нагадаємо, що ясен прекрасно горить навіть в сирому вигляді, він при цьому не іскрить і дає однакове полум’я. Якщо необхідно розчинити піч в сирому вигляді дровами, застосуєте ясен або березу. Якщо ви зустрінете такі дрова за ціною яка доступна кожному, в першу чергу їх купите.

Дефіцитні дрова з ясена

Дрова з липи. Для швидкої розпалювання печей кваліфіковані господарі можуть застосувати дрова з липи.

Деревина даного дерева не так легко схопити в вогні, але потім дуже активно горить, виділяючи значну кількість спека, що допомагає швидкому розігріву печі.

Це властивість прекрасно підходить дров для лазні, перше завдання яких приготувати хороші умови для приємного відпочинку за короткий період часу.

Також, як і березові дрова, липа має лікувальні характеристиками, вона сприяє при застуді і захворюваннях дихальних шляхів. Вважається, що якщо додати в топку до липи кілька ложок меду, то вийшов комбінований запах і пар дасть можливість вилікувати старі, погано загоюються рани.

Дрова з липи власних властивостей не втрачають близько 2-ох років після спилювання дерева. На 3-ій рік оздоровчі та теплові характеристики деревини поетапно згасають.

Дрова з осики. Осикові дрова за власним функціоналу нагадують вільху, як мінімум вони теж добре борються з сажею в димовідводі.

При горінні осика практично не виділяє диму, з неї виходить властивий пар. Ця пара добре діє на сажу, яка розм’якшується і відходить від стінок димоходу.

При горінні дров з осики в середині печі ви можете чути, як сиплеться кіптява в топку або піддавали.

Дровозаготовка з осики

У той же час віддача тепла від спалювання осики невелика і навряд чи її буде цілком вистачати для справжнього теплопостачання приміщення. Завдяки цьому використовують такі дрова виключно в цілях профілактики. Осикові дрова для печі будуть дуже потрібні, якщо до цього її топили хвойними породами.

Дрова з верби і тополі. Тополеві і вербові дрова володіють одним мінусом. Їх нечасто застосовують для камери згоряння печей, тому як згоряють вони досить швидко. Щоб обігріти приміщення такими дровами доводиться задіяти їх досить багато, завдяки цьому навіть невисока, доступна вартість не може зібрати на них увагу.

Професіонали давно зарахували дрова верби і тополі до низькосортним, які використовуються в окремих випадках, коли в наявності немає нормальної породи дерева.

Дрова з фруктових дерев. Дрова з дерев плодової породи зустрінеш рідко, проте за своїми властивостями вони дуже непогані. Дана деревина в печі легко обігріє будинок, однак найчастіше ці дрова використовують для камінів або коптилень зважаючи на їх неповторності. Зустріти такі дрова рідкість, адже дуже часто вони з’являються після вирубки застарілих садів.

Якими дровами краще топити піч

Палаючий в печі вогонь завжди має асоціації з особливим затишком і зручністю, але основне його призначення. Це обігрівати будинок. Щоб піч функціонувала добре, швидко прогрівається і дуже довго зберігала тепло, обов’язково необхідно знати, якими дровами краще топити піч.

Якими дровами краще топити піч

Крім іншого, необхідно передбачати і то, в яких умовах будуть знаходитися дрова, адже виключно при належному зберіганні вони зможуть зберегти свої натуральні якості по віддачі тепла.

Обігрів від газового або парового теплопостачання зовсім не можна зіставити з теплом, що виходить від печі, натопленій високоякісними дровами. Воно огортає будинок не тільки затишком, а й зручною тишею, серед якої чути потріскування сухих головешок. Аналогічне відчуття залишається самим приємним для людини навіть на сьогоднішній день, не звертаючи уваги на виникнення сучасних способів обігрівання приміщень.

Відмінні деревні породи для дровозаготовкі

Прекрасними дровами для камери згоряння вважаються листяні породи, які мають щільну структуру волокон. Вони мають характеристики довгого горіння, хорошою віддачею тепла.

До них відноситься деревина дуба, липи, вільхи, берези, ясена та інших дерев. До цілком відповідним для опалювання зараховують і фруктові дерева.

Такі дрова ідеально підходять для каміна або коптильні, так як вони дають особливий хороший запах.

Хотілося б підкреслити, що деревина з хвої горить теж відмінно, але має особливість диміти і давати багато кіптяви завдяки своїй високій смолистости. Крім іншого, вона швидко прогорає, віддаючи невелика кількість тепла.

Які дрова краще для камери згоряння печі, рекомендації по вибору деревні породи

Бачити у власній печі живий вогонь a priori приємно, він виконує обстановку комфорту і затишку по всьому будинку, але потрібно пам’ятати, що головним його завданням вважається теплопостачання приміщення. Продуктивна робота печі дасть можливість обгоріти простір будинку не залежно від пори року, розчинити баню.

Найкраще, щоб розпалювання печі не займала досить часу, а тепло від неї навпаки, затримувалося б на дуже довгий період. Виконати це дасть можливість зважений вибір палива, особливо дров. У даній публікації ми поговоримо про те, якими дровами краще топити піч, зупинимося на різних породах дерева, вивчимо листяні і хвойні варіанти і певні види деревини.

Приємний розгорається вогонь в печі

Ніяк не виходить розтопити

На початку експлуатації використовувати булерьян одне задоволення. Не займає багато місця, добре прогріває приміщення, економить дрова. Але, якщо з часом піч все важче розтопити. Це означає, що, можливо, забився комин і необхідно зробити прочищення. Сущетсвует два способи прочищення печі: механічна (спеціальним металевим прутом пробити утворилися в димоході нарости), хімічна (протопити піч спеціальними брекетами, які при згорянні усувають засмічення).

При установці печі необхідний правильний монтаж зовнішніх димохідних труб. Якщо труби встановлені неправильно. Поруч присутні височини (дерева або будови), або труба недостатньо піднімається над покрівлею будинку і коником, дим не зможе виходити через них, а буде виходити в приміщення. Розтопити піч при таких умовах неможливо. Перевірте правильність установки димохідних труб.

Загальна інструкція

Схема розпалювання булерьян:

  • Відкрити регулятор-газифікатор димоходу.
  • Відкрити заслінку піддувала.
  • Спочатку закладіть тріски або середні / крупи за розміром дрова, додайте трохи зім’ятою папери / газети;
  • Розпалити дрова, перевірити горіння і закрити двері печі;
  • Перевірити наявність тяги через 15-20 хвилин;
  • Приблизно кожні 5 хвилин потрібно трохи прикривати заслінку, але закривати її повністю не можна;
  • Під час розпалювання не йдіть від печі;
  • Коли температура зменшиться, можна додавати наступну партію дров (використовуйте тільки великі сухі дрова);

Так само ви можете подивитися докладну відео-інструкцію по розпалюванні булерьян:

Через деякий час користування ви наберетеся необхідним досвідом і розтоплення булерьян стане простим завданням.

Чи можна використовувати інше паливо? Як правильно закладати дрова?

В першу чергу укладають тріски, для розпалювання. Підпалювати можна за допомогою різних засобів розпалювання. Після укладаються дрова. Піч працює в звичайному режимі або в режимі газогенерации. Постійна експлуатація в звичайному режимі скорочує термін служби котла. Важливо не використовувати вологі дрова, це з часом псує димохід.

Для більш тривалого терміну служби печі необхідно періодично чистити її, для цього достатньо спалювати спеціальні брикети, якщо почав забиватися димохід.

Якими дровами топити?

Перед застосуванням печі варто розібратися, як правильно топити булерьян дровами, адже далеко не всі можуть підійти для цієї мети. Для розтоплення підійдуть будь-які дрова листяних порід дерев.

Хвойні сорти використовувати не рекомендується, через них швидко засмічується димохід. Якщо топити піч яблунею, грушею, вишнею і т.П., буде виділятися мало тепла.

Інші проблеми

На початку користування буде виділятися дим від фарби, але через кілька топок ця проблема зникне сама собою. Крім того зовнішні труби доводиться утеплювати для кращої тепловіддачі.

Поширені проблеми експлуатації

Головна проблема при експлуатації булерьян. Виділення горючих газів, які не можуть згоріти через вологість дров і виділяються у вигляді конденсату. Щоб вирішити всі проблеми експлуатації досить використовувати виключно сухі дрова, інакше виділяються гази будуть осідати на поверхні труб і формувати нарости, що призводять до засмічення.

Оптимальна температура

Перед придбанням печі булерьян, необхідно визначитися з її розміром. Це впливає на те, яку площу зможе опалювати котел. Період між закладкою дров великий. 8-12 годин. Щоб завжди підтримувати комфортну температуру досить періодично підкладати дрова.

Оптимальна температура залежить від розміру, потужності печі і обсягу топки. Принцип роботи схожий зі звичайною буржуйкою, але ККД вище, тому буллерьян досить швидко прогріє велике приміщення.

Як укласти дрова?

Які дрова краще застосовувати для печі або каміна в будинку, а які краще використовувати в бані, ви розберетеся з вищесказаного. Тепер ми поговоримо про те, як правильно топити піч дровами. І почати потрібно з вивчення правильного укладання. Це важливий фактор, який сприяє швидкому займання і кращому згорянню.
Отже:

  • Дрова просто можна покласти, але краще зробити укладку колодязем. При цьому робляться просвіти і повітря краще надходить до місць горіння і сприяє цьому процесу.
  • Можна робити укладку стоячи, з конусом догори. Така конструкція сприяє швидкому загорянню.

Для распалкі виберіть довгу тріску і подавайте її до дров, в середині конуса повинна лежати папір, від якої і буде відбуватися подальше разгорание.

Правильна розпалювання без піддувала

Визначаємо обсяг завантаження печі

Скільки покласти дров, визначається обсягом завантаження і типом печі:

  • Печі, які призначені для обігріву приміщень в будинку, слід завантажувати повністю. Тільки не до кінця, треба залишати зазор від верхньої частини близько 15-ти відсотків.
  • До печі для лазні характерний інший підхід. У печі, встановленої в лазні, для початку розкладаються дрібні дрова і розпалювальний матеріал. Після того як пройде повне загоряння матеріалу, слід завантажити повну порцію дров.
  • Для печі-кам’янки рекомендується завантажувати чисті і колоті дрова

Перед початком закладки дров слід повністю відкрити заслінку на трубі і забезпечити відведення відпрацьованих газів:

  • Перевірити тягу в трубі і провітрити приміщення.
  • Після цього провести повну очистку колосників.
  • Прикриваємо піддавали.
  • Кладемо на колосники розпалювальний матеріал, застосовуємо тільки сухий. Зверху кладемо дрова товстіший. Укладання робимо горизонтально або хрест-навхрест.
  • Подпалівать дрова, як описано вище. Після того як вони нормально розгоряться, треба частково прикрити дверку поддувальную. Після цього робимо регулювання тяги за допомогою засувки в трубі.

Підвищення тепловіддачі проводиться за рахунок мінімальної подачі кисню до місця горіння, цим підвищується температура димових газів і відбувається обігрів, а не викид тепла. В цей час не відкривайте дверцята топкові і не покладете дрова.
Коли температура димових газів стає 200 ° C і вище, тоді немає в каналі нальоту сажі. Повністю згорає паливо. А при більш низькій температурі стінки опалювального агрегату, навпаки, покриваються нальотом сажі.

При топці печі слід пам’ятати про деякі правила:

  • Під час проведення топки слід близько 3 раз їх помішувати, це сприятиме якісному горіння.
  • Нормальне горіння печі. Близько 1,5-3,5 години однієї закладки. Це залежить від розмірів топкового відділення і температури навколишнього середовища.
  • Якщо є недогорілі головешки, їх слід просунути в центр колосників. У цьому місці вони швидше вигорить.

Правила топки вуличних печей трохи відрізняються від звичайних. У них застосовується топливник меншого розміру, вгорі він обмежений настилом у вигляді чавунної плити, на якому і готується їжа.

Тому і завантаження палива проводиться порціями:

  • Не завантажуйте такий топливник повністю. Слід залишати простір від дров до плити не менше 15 см.
  • У конструкціях такій печі застосовують два входи, літній і зимовий. У такій конструкції верхня засувка повинна бути повністю відкрита на початку топки.
    Літня засувка відкривається тільки в тому випадку, коли не потрібно прогрів внутрішнього щитка.

Правильне горіння

Про правильність закладки дров і горіння можна судити за кількома ознаками:

  • Колір полум’я солом’яно-золотистий, і при цьому чути шелестить звук з невеликим потріскуванням.
  • Якщо полум’я сильно яскраве і чути гул в трубі, тоді це свідчить про надмірну подачі повітря і про те, що треба прикрити піддавали.
  • Якщо з труби виходить темний дим, це говорить про погане згорянні палива. Таке може бути пов’язано з нестачею потоку повітря, тому піддавали слід відкрити.

Якими дровами краще топити піч?

Готуємо на дровах

Які дрова краще для печей, замислюються багато. Особливо ті, хто проживає в північних районах. Ціна матеріалу не така висока, але не хочеться зайвих витрат. Якщо ви маєте економічне джерело тепла, тоді справа йде краще, вам просто треба підібрати правильно дрова і знизити витрати на паливо. Якщо у вас енерговитратний варіант, варто прочитати про нове обладнання на сторінках нашого сайту.

Але, навіть маючи хороші дрова, можна не добитися хорошого результату, якщо не знати, як топити піч дровами. В цьому випадку, витрата дров буде великим, а в будинку або в лазні буде холодно.

У даній статті ми торкнемося питання, як правильно топити піч дровами. Ви зможете подивитися фото і відео підготовки дров.

Види дров

Який вид дров вибрати, це важливий фактор. Треба підбирати їх саме під вашу піч. У деяких конструкціях вони вигорають в повному обсязі. Якщо піч зроблена правильно, від дров повинна залишитися лише жменька попелу.

Дрова розрізняються по тепловіддачі:

  • Береза. Поліна з цього дерева, мабуть, лідирують по популярності.
    Деревина володіє високою тепловіддачею і вигідно відрізняється від інших видів на відсотків 20. Правда, зі списку варто виключити дуб, який є лідером за всіма показниками. Березові дрова добре використовувати і в будинку, і в лазні, так як при згорянні береза ​​видає приємний тонкий аромат.
  • Ялина, сосна. Це теж досить жаркі дрова, в них міститься велика кількість смол, завдяки яким збільшується ККД. При горінні від них відбувається характерний тріск, який багатьом подобається.
якими, дрова, краще, топити

Готуємо якісні дрова

  • Осика і вільха виділяють мало сажі, але багато спека. Такі дрова застосовують для протопки лазні, особливо, якщо баню топлять «по-чорному». Крім того, осикові дрова можна застосовувати для чистки димоходу. Якщо використовувати їх для печі або каміна в будинку перед прочищенням димоходу, то виконати цю важку роботу буде легше.
  • Дуб, хоча це більше цінна порода дерева, теж застосовують при топці, зокрема, його відходи. У нього найвищий ККД, тому дубові дрова добре використовувати для того щоб обігріти будинок або натопити лазню.

Стан печі

Важливим показником якості нагріву приміщень в будинку є стан печі, так як від цього залежатимуть тепловтрати. Наприклад, якщо між дверцятами камери згоряння і цегляною стіною печі є навіть невелика щілина, то ефективність роботи опалювального агрегату знижується на 10 відсотків.

Адже в щілину буде потрапляти холодне повітря з приміщення, що буде сприяти посиленню тяги, тобто, тепло, утворене в топці, буде вилітати в трубу. А якщо при розпалюванні забути закрити двері топки, то втрати тепла будуть значними, ефективність роботи печі знизиться на 40 відсотків.

Щоб знизити тепловтрати, рекомендується:

  • Перед початком опалювального сезону проводити ремонт печі, закладаючи всі виявлені при огляді щілини і зазори;
  • Не менше двох разів за опалювальний сезон прочищати димохід;
  • Чи не лінуватися перед кожною розпалюванням видаляти золу і очищати колосник;
  • Протоплювати піч, яка зроблена для прогрівання, слід як мінімум пару раз на добу. Піч не повинна переохолоджуватиметься, цього не можна допускати. Якщо це станеться, в ній може пропасти тяга. Перед распалкой для початку спаліть газету в топці, і це треба зробити, попередньо закривши піддавали. Спочатку буде виділятися дим, а коли почнеться стабільне горіння, це буде сигналом, що тяга з’явилася і можна завантажувати порцію дров. Якщо піч не використовувалася тривалий час, доведеться це зробити кілька разів.

Топимо піч

Натопити піч у лазні або в будинку. Це не така й велика проблема. Але які дрова найкраще для цього, ми спробуємо розібратися сьогодні разом.

Ще кілька корисних порад

Ось ще кілька нюансів, які допоможуть повніше висвітлити питання як топити піч дровами:

  • Не чіпайте складені дрова, поки вони не прогорять наполовину. Після цього, необхідно розворушить їх за допомогою кочерги;
  • Згорілі вугілля згріб до центру і обкласти новою порцією дров, після того, як дрова розгоряться, прикрийте піддавали;
  • Для топки краще використовувати сухі дрова. Якщо потрібно топити піч сирим паливом, то доведеться щільно прикрити дверку топкової камери, відкривши засувку. У цьому положенні потрібно тримати піч не менше 15 хвилин, щоб встиг вивітритися угар.
  • Намагайтеся не топити піч на ніч, не ризикуйте здоров’ям і життям своїх близьких. Увечері буває складно дочекатися повного прогорання палива, тому підвищується ризик отруєння чадним газом.

Тепер ви знаєте, як топити піч дровами і які дрова краще вбирати для розпалювання. Тому в вашому домі завжди буде тепло і затишно.