Водяна ванна вдома. Як зробити для трав, кремів, шоколаду. Як…

Водяна ванна вдома. Як зробити для трав, кремів, шоколаду

Водяна ванна: Instagram/Sahovskayuliya Водяна ванна. незамінний метод нагрівальних продуктів. Без такої технології неможливо уявити роботу більшості галузей. Завдяки водяній бані, ми насолоджуємося смаком найбільш ніжних кондитерських продуктів, ми маємо можливість стежити за красою та здоров’ям. Це скромний перелік того, що корисна водяна баня. Більш детально про те, що це таке, у яких випадках він використовується, і як оснастити водяну ванну власними руками, прочитайте у статті.

Це описано в нашій статті. Тут ключове слово “вода”. Т.Е. Ми знімаємо продукт чи речовину, нам не потрібно, а на воді. Справа в тому, що вода кипить при температурі не більше 100 ° C. При такому температурі продукти, які нам потрібно нагрівати на водяній бані, не вигоріть, нагріваючи повільніше і рівномірно, зберігаючи всі наші корисні речовини.

Водяна ванна зазвичай розплавить. мед, желатин, шоколад, прополіс, віск, парафін, сало, мило. Ці речовини часто використовуються для приготування домашніх масок, обгортання.

Ще на водяній бані дуже добре заварювати трави, травники настійно рекомендують цей конкретний метод заварювання, як найефективніший.

Тому, якщо рецепт чітко сказано. розтопіть або заварюйте на водяній бані, ми суворо дотримуємося цієї інструкції. Як виготовляється на водяній бані вдома? Які страви або горщики потрібні для водяної бані?

Тут немає нічого складного. Просто візьміть 2 горщики різного розміру. більший і менший. Складка, яка повинна повністю входити, як гніздова лялька, у більшу сковороду. До речі, замість великої каструлі ви можете використовувати таз або велику миску.

водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем

Страви з водяної ванни

Вибираємо страви

водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем
водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем
водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем
водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем
водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем
водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем

Як зігріти на водяній бані?

Якщо вам здавалося важким приготуванням на водяній бані так, як ми описали, ми можемо порадити вам із спеціальними пристроями з водяної ванни вдома, які продаються в магазині. Зокрема, для того, щоб зробити трави, ви можете використовувати електричний “подолати”.

А тепер більше про те, як зігріти різні продукти на водяній бані.

Як розплавляти мед на водяній бані?

Мед має чудові властивості анти.старіння, тому він часто вводиться в домашні маски проти стажування.

Але, мед має здатність цукру і стати твердим. Ви не можете наносити тверду меду на шкіру або волосся, його потрібно нагріти. тоді він знову стане рідиною.

Полегшити мед

Щоб зігріти мед на водяній бані, потрібно нагріти велику каструлю з водою до кипіння, а потім зменшити вогонь до мінімуму. Потім покладіть невелику каструлю з медом у велику воду. Постійно помішуючи, розтопіть мед на водяній бані, як тільки мед стане рідиною. негайно вийміть каструлю з медом з водяною бані.

Не нагрівайте мед вище 50-60 ° C. При нагріванні при більш високих температурах мед втрачає всі свої корисні властивості.

Гідності й недоліки

Водяна ванна характеризується переважно лише на позитивній стороні.

Основними перевагами процедури є такі функції:

  • Інгредієнти нагріваються дуже повільно, але рівномірно;
  • Компоненти не сприйнятливі до високої термічної обробки, тому вони не позбавлені своїх харчових та корисних властивостей;
  • Продукти ніколи не згорять.

Єдиним недоліком на водяній бані є дуже повільне нагрівання інгредієнтів. Тому, якщо немає часу на приготування їжі, така процедура не спрацює.

водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем
водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем

Желатин на водяній бані

З желатину можна приготувати розкішні маски для обличчя та волосся (список рецептів желатинової масок для CM. Тут).

Для приготування масок нам потрібен желатин у рідкій формі. А в магазинах він продається або у вигляді порошку, або у вигляді пластин. Щоб зробити желатинову рідиною, потрібно розчинити його на водяній бані.

Желатиновий порошок (або тарілки) спочатку повинен бути вилитий водою у співвідношенні близько 1 Т. л. сухий желатин на 2 т. л. вода. Все перемішати. Нехай він набрякає протягом часу, вказаного на упаковці желатину.

Потім покладіть набряклий желатин у невелику каструлю і покладіть його у великий каструль з водою. Доведіть воду у велику сковороду до кипіння, потім зменшуйте вогонь і постійно помішуючи, розтопіть желатин у рідкий стан.

Типи інгаляцій кашлю

Звичайно розрізняти природні та штучні інгаляції. Перша людина, природно, йде в море, до гір або до місця з особливо чистим повітрям. Цей варіант повинен використовуватися як профілактика дихальних захворювань та підвищення загального тону тіла.

Наступні типи інгаляцій кашлю слід називати штучним:

  • Інгаляція пари. У цьому випадку активний компонент допомагає розріджувати мокроту і знімає напругу дихальних шляхів до води. Картопля, соснова або ялина конуси, листя евкаліпта мають користь.
  • Вдихання за допомогою масляних розчинів. Активні ефірні олії змішуються з водою. Поступово вони потрапляють на активну реакцію із сухим повітрям. Частинки потрапляють у трахею, світло, бронхи. Їх вплив мінімальний, але як цілющий ефект і незначне полегшення стану, вони чудові.
  • Аеройотерапія. Позитивні або негативно заряджені частинки повітря або води вводяться в організм. Стійкий позитивний ефект досягається при введенні негативно заряджених іонів.
  • Ультразвукове інгаляція за допомогою аерозолів. Частинки під впливом ультразвуку розповсюджуються по тілу набагато швидше, взаємодіють активно, допомагаючи полегшити кашель і нормалізувати стан.

Існують різні парові інгаляції для кашлю. Спектр їх впливу обширний

Важливо вибрати найбільш підходящий варіант і використовувати його за необхідності

Як заварювати траву на водяній бані?

Як було сказано вище, водяна ванна для заварювання трав є найвищою якістю. Використовуйте для будь.яких вливань та відвару трав, вам потрібні лише скляні або емальовані страви.

Приготуйте 2 горщики для водяної бані. Великий. заповніть воду і налаштуйся на нагрівання. На невеликій сковороді покладіть потрібні вам трави або іншу овочеву сировину. Вилийте трави киплячою водою зі швидкістю 1-2 т. л. сухі трави на 1 склянку окропу.

Покладіть невелику каструлю з травами у велику киплячу воду. Трохи зменшіть вогонь і варіть відвар трави на водяній бані близько 20 хвилин.

Водяна ванна: Чому вона потрібна і як це зробити вдома

Ми розповідаємо, як організувати та правильно використовувати цей метод потепління продуктів.

водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем

Навіщо вам потрібна водяна ванна вдома

Водяна ванна. це контрольований метод рівномірного нагріву продукції. Цей метод дозволяє запобігти спалюванні або киплячій рідині. В принципі, робота заклала механізм перенесення тепла з одного джерела до іншого через посередника. У ролі такого посередника є звичайна вода.

Конструкція. це два контейнери (горщики) різних діаметрів. Вода наливається у велику. За допомогою пари тепло від однієї ємності передається іншому.

Перевага на водяній бані:

  • Продукти нагріваються повільно і рівномірно;
  • Речовини не піддаються сильній термічній обробці, тому вони корисні;
  • Продукція не горить, оскільки вода не нагріває більше 100 градусів.

Цей метод нагрівання часто використовується для пастеризації продуктів та перетворення твердих тіл у рідкий стан. Детальніше. поговоримо в інших розділах статті.

Як зробити водяну ванну вдома

Щоб створити водяну ванну, вам потрібні два горщики різних діаметрів. Далі. дотримуйтесь алгоритму:

  • Візьміть більш глибоку каструлю більшого діаметра.
  • Встановіть ще один контейнер з меншим діаметром, щоб дно не торкнулося іншої каструлі.
  • Налийте менше половини води в першу сковороду.

Ручки невеликої каструлі повинні бути металом, щоб уникнути ризику спалити.

Що можна приготувати на водяній бані

водяна, ванна, вдома, зробити, трава, крем

Тепла продукти

На водяній бані можна не тільки приготувати, але й зігріти їжу:

  • Покладіть на плиту велику ємність і налийте рідину на ¼ об’єм.
  • Доведіть воду до кипіння.
  • Покладіть продукцію в невелику ємність, покладіть на велику.

Переваги такого нагрівання полягають у тому, що їжа нагрівається від 40 до 90 градусів, залежно від ступеня кипіння. Їжа, нагріта при цій температурі, буде кориснішою, ніж, наприклад, у мікрохвильовці.

Розтоплювати мед

Мед має здатність до кристалізації або цукру. Це абсолютно природний процес, але використання продукту в кулінарії чи косметології не дуже зручно. Щоб надати бджолиному десерту привабливий і в’язкий вигляд, вам потрібно використовувати водяну ванну. Для цього покладіть невелику кількість солодкого меду в невелику ємність і покладіть його на прогрівання. Зі збільшенням температури кристали перетворяться на рідину. Якщо консистенція занадто товста, додайте трохи води. буквально пару столових ложок. Нечесні пасічники використовують те саме, щоб дати Меду більш презентацію.

Розтопіть віск

У косметології, народна медицина та рукоділля, натуральний віск часто використовується в рідкій формі. З його допомогою виводять свічки, скульптури, небажане волосся видаляються, обробляються захворювання суглоба. Якщо ви спробуєте розтопити віск над відкритим вогнем, він вигоріть. Тому водяна баня. це правильне розчин для перетворення речовини з твердого речовини в рідкий стан. Візьміть потрібну кількість воску, покладіть у верхню ємність. Коли речовина починає танути, почніть перемішувати. Процес піде швидше, і віск буде танути рівномірно. Але вам потрібно ретельно співпрацювати з рідкою речовиною, існує високий ризик спалювання.

Розплавити прополіс

Прополіс. це смолиста речовина, популярна в народній медицині, яка містить понад 200 сполук, корисних для здоров’я людини. Під час зберігання ця речовина твердне, а потім перетворюється на досить крихку речовину. Неможливо використовувати для терапевтичних цілей, тому водяна бана знову допомагає. Під час опалення з прополісу виходить фітонциди. Ці сполуки корисні для захворювань легенів та бронхів, риніту. У рідкій формі він також використовується для складання терапевтичних мазь. Температура плавлення становить 80 градусів, тоді прополіс не втрачає своїх корисних властивостей. Після кипіння він стає марним. Краще нагрівати речовину на водяній бані із закритою кришкою. Як тільки прополіс досягне бажаної послідовності, вам потрібно напружити його через сито.

Розтопіть шоколад

Перш ніж потонути шоколад на водяній бані, вам потрібно вибрати правильний варіант. Склад такого продукту повинен мати щонайменше 50% какао.бобів. Ви не можете потонути пористий шоколад. це пов’язано з характеристиками виробництва. Повітря заважає процесу плавлення. І звичайно, плитки з різними начинками та дешевим шоколадом не підходять.

Температура плавлення темного шоколаду 55, для білого. 45 градусів. Перегрівання призводить до гіркоти, тому процес потрібно контролювати. Не залишайте плиту і постійно перемішуйте силікон або дерев’яний шпатель. Це допоможе уникнути утворення грудочок. Вам не потрібно закривати кришку, оскільки конденсат впаде в шоколад і зруйнує його смак.

Під час плавлення розділив продукт на три частини: розплавити спочатку третину, а потім додайте решту. Якщо до шоколаду потрібно додати інші інгредієнти: лікер, коньяк, молоко, вершки, є нюанс. рідини прискорюють всмоктування продукту. На кожні 60 г шоколаду потрібно ввести 1 столову ложку іншого компонента. Додайте лише нагріті речовини, підключення за допомогою підводного блендера.

Водяна баня

Вода Бія необхідна для контролю процесу нагріву продуктів та речовин, чутливих до високих температур. Продукти рівномірно нагріваються в ньому, тому нічого не горить і не прилипає до стін і дна посуду. Через те, що немає перегріву, інгредієнти зберігають свої корисні властивості.

Як зробити правильно

Вода виливається у велику ємність і менший. Трохи води слід виливати в нижню ємність і покласти продукцію в верхню частину. Кулінарія відбувається під час повільної кипіння води на нижній сковороді. У сучасних умовах функція на водяній бані також має всі види мультикаків та рисових бородавок.

Рідина в кулінарній ванні може подавати не тільки воду, але й масляні або сольові розчини. Експериментуючи з охолоджуючими продуктами, ви можете нагріти продукцію до будь.якої бажаної температури.

Цікаві факти

Дизайн водяної бані називався Бейн-Марі на честь його винахідником Марія Профетісса-засновниця Алхімії, яка жила в Олександрії між I та III століттями.Е. Завдяки численним хімічним експериментам вона знайшла метод повільного нагріву речовини та підтримання постійної температури. водяна бома. Однак описи такого методу також містяться у Гіппократа та теофаст-природних вчених V-IV століття до нашої ери.Е.

Ви можете побачити середньовічні водяні ванни в кухонному музеї одного з палаців султана в Стамбулі. Їх використовували для приготування делікатесів.

Водяна ванна використовується не лише в кулінарії, але і в фармакології, косметології, а також у лабораторіях та виробництві.

Однак не існує труднощів у організації водяної бані за допомогою звичайної каструлі.

Лабораторні ванни, як і все промислове обладнання. Налийте воду в сковороду і встановіть на неї іншу каструлю або чашку, в якій продукт для приготування їжі на водяній бані буде розміщено в майбутньому. Найпростіший спосіб зробити водяну баню. налити воду в одну сковороду, а другий, менший за розміром, покласти в неї.

Верхні посуд повинні торкатися дна киплячої води, розташованої в нижній посуді. У цьому випадку в цьому розміщені ті продукти, які потрібно готувати. Як це проявляє і що робити.